På torsdagen lottades matcherna inför Davis Cup-mötet mellan Sverige och Israel som spelas i Kungl. Tennishallen fredag och lördag.

Sverigeettan Mikael Ymer spelar som väntat spelar förstasingeln, medan Markus Eriksson tar hand om andrasingeln i skadade Elias Ymers frånvaro.

– Mikael har spelat bra hela året och har dessutom spelat jättebra på träning, så det kändes som ett lätt val. Markus har också ett väldigt bra år bakom sig. Vi har två killar till som var aktuella för singeln, men efter lite fundering så fattade vi det här beslutet, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg efter lottningen. 

Sverige - som är rankat som 15:e bästa nation i världen - ställer upp med Markus Eriksson och André Göransson i dubbel.

– Det ska bli roligt. Jag har sett fram emot det här väldigt mycket. Vi möter etablerade spelare så det kommer bli en tuff match, men jag och Markus har spelat bra ihop tidigare så jag ser bara positivt på matchen, säger André Göransson, som varit med i Davis Cup tidigare men aldrig spelat.

Vid svensk seger: Kvalmatch i mars månad. Segraren där når Davis Cup:s nya världsfinal i Madrid i novemver 2020.
Vid svensk förlust: Fortsatt spel i Grupp 1 med nya möjligheter att nå världsfinalen 2021. 

 

Spelordningen:

Fredag 17.00

Mikael Ymer - Edan Leshem
Markus Eriksson Dudi Sela

Lördag 14.00

Markus Eriksson/André Göransson - Daniel Cukierman/Jonathan Erlich
Mikael Ymer - Dudi Sela
Markus Eriksson - Edan Leshem

 

För mer information, se tennis.se som uppdateras löpande under torsdagen. 


Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har drygt 111 000 medlemmar organiserade i sju regioner och 410 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 11500 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. I seriespelet deltar runt 1100 lag och cirka 5000 spelare. Läs mer på www.tennis.se


Ämnen

Sport

Taggar

Davis Cup

Kontakt


Torbjörn Dencker

T.f. kommunikationsansvarig

torbjorn.dencker@tennis.se

073-368 12 24

Johanna Jonsson

Informationsansvarig

johanna@tennis.se

010-444 04 13

070-228 2281