Samarbetet gör DB Schenker till svenska skidskytteförbundets logistikpartner under VM i Östersund 7-17 mars 2019.

Svenska skidskytteförbundet och Östersund står som värd för världsmästerskapen i skidskytte 7-17 mars 2019. Det är femte gången Sverige arrangerar mästerskapet och tredje gången Östersund är tävlingsplats.

DB Schenker är för första gången med som Selected Partner och skidskytteförbundets logistikspartner.

– Vi är mycket glada att få vara med som partner och bidra till att skapa ett så bra arrangemang som möjligt i Östersund i mars, säger Hanna Svebring, marknadschef på DB Schenker.

– Ett evenemang av skidskytte-VM:s storlek är inget annat än ett enda stort logistikprojekt. Vi får bara en chans på att göra rätt till skillnad från en verksamhet som har daglig drift. Just därför är det avgörande för oss att vi allierar oss med partners som är proffs på att rätt saker kommer till exakt plats vid precis rätt minut och när vi måste ha den. DB Schenker är en världsledande aktör av dessa tjänster och en möjliggörare för oss att överträffa alla förväntningar och skapa ett skidskytte-VM som blir guld värt för alla, säger Patrik Jemteborn VM-general.

Skidskyttets starka position i idrottssverige och landslagets stora lyskraft har varit en bidragande faktor till samarbetet berättar Hanna Svebring.

– Efter lagets framgångar under OS i februari tror jag ännu fler verkligen fick upp ögonen för sporten och vilket härligt landslag vi har.

Samarbete mitt i prick

Som logistikpartner kommer DB Schenker tillhandahålla logistiktjänster för skidskytteförbundet under hela mästerskapet. Ett uppdrag som på många sätt liknar utmaningen för de tävlande.

– Logistik är precision och tajming, det har stora likheter med att sätta sina skott mitt i prick på skjutvallen. Vi ser fram emot att få bidra med vår stora kompetens och erfarenhet från internationella idrottsarrangemang och visa både bredden och spetsen i våra tjänster, säger Hanna Svebring.

Om Skidskytte-VM

VM i skidskytte går av stapeln den 7-17 mars 2019 på nationalarenan för skidskytte i Östersund. 12 världsmästare ska koras och deltagare från 35 länder gör upp om medaljerna. 120 000 besök väntas i Östersund och TV-sändningarna når 500 miljoner människor. VM arrangeras av Svenska Skidskytteförbundet på uppdrag av IBU, International Biathlon Union. Östersund har sedan 1989 regelbundet arrangerat världscuptävlingar i skidskytte samt VM 2008. Världscuppremiärerna i december 2019 och 2021 är också tilldelade Östersund.


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Patrik Jemteborn

Ordförande organisationskommittén för Världscupen i Östersund

patrik.jemteborn@skidskytte.se

070-671 20 08

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251