Under Guldäggsgalan 2016 kommer två Guldägg i Design att delas ut, i kategorierna Identitetsdesign och Förpackningsdesign.

 

- Design blir en allt viktigare faktor för att bygga starka varumärken. Därför tycker jag att det är väldigt roligt att vi i år har två guldägg för design, Identitetsdesign och Förpackningsdesign. Det visar också att Gulägget som tävling speglar hur vår bransch faktiskt utvecklas, säger Marie Rudolphie, ledamot i KOMMs styrelse samt i Guldäggets Tävlingsgrupp och till vardags vice vd på Identity Works. 

Förpackningsdesign: 
Kategorin förpackningsdesign innefattar olika former av paketering av ett varumärkes produkt eller tjänst.

Identitesdesign:
Kategorin identitetsdesign innefattar visualiseringar av ett varumärkes identitet. Det kan vara i form av grafiska eller rörliga identitetsprogram, olika former av fysiska, kommersiella miljöer, som t ex konceptbutiker, utställningar och restaurangkoncept men också tryckt material, som t ex böcker, affischer och magasin. 

Dessutom utökas kategori Hantverk med en fjärde underkategori där redaktionell formgivning ingår som heter Grafisk form. 

Grafisk form:
Redaktionell formgivning. Det kan till exempel vara böcker, magasin och affischer.  

Inlämningen öppnar imorgon, onsdag 9 december med deadline 27 januari.
Guldäggsgalan äger rum den 20 april.  

För mer information kontakta:
Maja Siösteen, projektledare Guldägget, maja@komm.se, 070-215 10 32

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, mobil, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare