Under vecka 1 konstaterades 6 836 nya fall av covid-19 i Västra Götaland, vilket är 17 procent färre än under vecka 53. Västra Götalandsregionen bjuder in till en digital pressträff, i morgon onsdag 13 januari klockan 13:00.

Välkommen att digitalt ta del av den senaste informationen om hur Västra Götalandsregionen hanterar covid-19. Det är också möjligt att ställa frågor till våra talespersoner under den allmänna frågestunden i presskonferensen. Länk till frågestunden får du när du anmäler dig.

Därtill är det också möjligt att i förväg boka in enskilda intervjuer med våra talespersoner, de tar intervjuer efter presskonferensen över telefon eller Teams.

Talespersoner som medverkar:

  • Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, Smittskydd Västra Götaland
  • Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör
  • Kristine Rygge, vaccinationssamordnare

Praktisk information:

Tid: Onsdag 13 januari kl. 13:00

Pressträffen livesänds på vgregion.se/direkt.

Frågor och intervjuer: För både enskilda intervjuer och för att delta i den allmänna frågestunden i direktsändning: anmälan krävs till presstjansten@vgregion.se innan presskonferensen. Tiden för de enskilda intervjuerna kan komma att begränsas beroende på efterfrågan.

Det går att få en inbäddningslänk som gör det möjligt att strömma VGR:s livesändning på er egenwebbplats. Kontakta presstjänsten för att få en sådan länk.

Kontakt för anmälan:

Presstjänst VGR koncernkontor, presstjansten@vgregion.se, 010-441 41 99Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Gabriel Holmqvist

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se