Västra Götalandsregionen bjuder in till digital pressträff, i morgon onsdag 2 december klockan 11.30.Antalet bekräftade fall av covid-19 minskar i Västra Götaland. Förra veckan konstaterades 4364 fall, vilket är 224 färre än under vecka 47.Inom vården är situationen ansträngd. Intensiv planering inför vaccinationsstart av riskgrupper pågår.

Välkommen att digitalt ta del av den senaste informationen om hur Västra Götalandsregionen hanterar covid-19. Det är också möjligt att ställa frågor till våra talespersoner under den allmänna frågestunden i presskonferensen. Länk till frågestunden får du när du anmäler dig.

Därtill är det också möjligt att i förväg boka in enskilda intervjuer med våra talespersoner, de tar intervjuer efter presskonferensen över telefon eller Teams.

Talespersoner som medverkar:

Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör.
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, Smittskydd Västra Götaland.

Praktisk information:
Tid: Onsdag 2 december kl: 11.30

Pressträffen livesänds på vgregion.se/direkt. Det går att få en inbäddningslänk som gör det möjligt att strömma VGR:s livesändning på er egenwebbplats. Kontakta presstjänsten för att få en sådan länk.

 Frågor och intervjuer: För både enskilda intervjuer och för att delta i den allmänna frågestunden i direktsändning: anmälan krävs till presstjansten@vgregion.se innan presskonferensen. Tiden för de enskilda intervjuerna kan komma att begränsas beroende på efterfrågan.

Kontakt för anmälan:

Presstjänst VGR koncernkontor, presstjansten@vgregion.se, 010-441 41 99


Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Patrik Rosell

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se