Välkommen att delta på en digital pressträff om covid-19:s påverkan på kulturområdet i Västra Götaland. På den digitala pressträffen 6 maj ges också en bild av nya utmaningar för kulturen och den efterlängtade återstarten.

Ett minskat utbud för invånarna och färre arbetstillfällen för utövarna – pandemin har fått enorm effekt på kultur- och föreningslivet i Västra Götaland. På pressträffen visas pandemins effekter på kulturlivet och blicken vänds mot en efterlängtad återstart under 2021.

  • Utebliven publik och effekterna av det
  • Ekonomiska konsekvenser och arbetstillfällen
  • Kulturlivets återstart

Det finns möjlighet att ställa frågor till våra talespersoner och delta i en öppen frågestund. Det är också möjligt att i förväg boka in enskilda intervjuer med våra talespersoner. Intervjuer ges över telefon eller teams efter presskonferensen.

Talesperson som medverkar:

  • Conny Brännberg (KD), ordförande för kulturnämnden
  • Katti Hoflin, kulturchef Västra Götalandsregionen

Praktisk information:

Tid: Torsdag 6 maj kl. 11:00
Pressträffen livesänds på vgregion.se/direkt

Frågestund under presskonferensen/enskilda intervjuer efteråt

För att delta i direktsändningens öppna frågestund, anmäl dig till presstjansten@vgregion.se senast 6 maj kl. 10:30. Du får en möteslänk för deltagande strax innan pressträffen startar.

För enskilda intervjuer med talespersonerna efter presskonferensen, anmäl dig till presstjansten@vgregion.se innan sändningen börjar 6 maj. Ange vem du vill intervjua och om möjligt dina frågeområden.

Inbäddningslänk

Det går att strömma VGR:s livesändning på er egen webbplats. Kontakta presstjansten@vgregion.se senast på morgonen den 6 maj för att få en inbäddningslänk.

Kontakt för frågor och anmälan:

Presstjänst VGR koncernkontor, presstjansten@vgregion.se, 010-441 41 99Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Gabriel Holmqvist

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se