Nu testar Region Kronoberg digitala kallelser i ett pilotprojekt. Patienten kan hämta sin kallelse i en digital brevlåda till mobil eller dator. Det är snabbare, säkrare och bättre för miljön.

I dag skickas det ut 700 000 papperskallelser i regionen. En övergång till digitala kallelser innebär, förutom säkerhet och miljöfördelar, också att alla kallelser ses över och blir både färre och tydligare.

– Nu kör vi papperslöst där det går. Vår ambition är digitalt först, fysiskt när det behövs, säger Per Nordbeck, projektledare.

Efter en gedigen förstudie testas nu den digitala kallelsen på kvinnokliniken, kirurgkliniken och medicinkliniken. Andra enheter inom pilotprojektet är vårdcentralerna Tingsryd och Ryd och ögonkliniken.

– Digitala kallelser är något många har sett fram emot, både patienter och vårdpersonal. Det blir enklare och smidigare, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Till hösten ska pilotprojektet utvärderas. Förutsatt att resultatet är positivt ska digitala kallelser införas på alla kliniker. 

Läs hela pressmeddelandet.

Marie Lendahls
Pressekreterare
+46 470 58 96 70| + 46 709 84 44 22
marie.lendahls@kronoberg.se
www.regionkronoberg.se


Kontakt