I år ställer Timrå kommun om det traditionella firandet av nationaldagen den 6:e juni till ett digitalt firande. Timråborna bjuds in till ett firande via kommunens webbplats timra.se. Den nya formen av nationaldagsfirande är en lösning då situationen med coronaviruset begränsar möjligheten till fysiska evenemang.

Timrå kommun arrangerar nationaldagsfirande vanligtvis på Vivstavarv med flaggtåg, högtidstal, underhållning samt tävlingar och utställningar tillsammans med Timrås föreningsliv.

I år har regeringen beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ska begränsas till 50 personer.

-Vi vill ändå lyfta dagen och då gör vi det genom en webbsändning med högtidstal av kommunstyrelsens ordförande Stefan Dalin, Timrå Kulturskola och artisten Ulrica Bodén, säger kulturchef Bo Markusson.

Webbsänt

Via webb kan timråborna vara med och fira nationaldagen med start klockan 12:00 och firandet pågår i ungefär 30 minuter. Webbsändningen går att se i efterhand.

 

Mer information:

Bo Markusson, kulturchef, Timrå kommun, tfn 070-564 29 72


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt