Caroline Krook om Ingmar Bergman, Martin Lönnebo om Frälsarkransen, Jesper Svartvik om nåd, Kerstin Hesslefors Persson om existentiellt ledarskap och Are Norrhava om djup tid och tunna ställen. Det är några av Verbums författare och de ämnen som ligger nära deras hjärtan. Under bokmässan är de delar av Verbums scen- och seminarieprogram.

Från torsdag morgon till söndag eftermiddag, den 27-30 september, har många av Verbums författare flera samtal runt och i Svenska mässan i Göteborg. Det är återigen dags för bokmässan! Besök gärna Verbums monter G02:08, på plan 2, bredvid Se människan-scenen.

Verbums scen- och seminarieprogram 2018

Torsdag 27 september, 9.30-11.00
Frukostseminarium för pedagoger - Göteborgs domkyrka
Frukostseminarium för pedagoger kring barn, tro och kyrkan – en inspirerande morgon med illustratören Anna Blåder, stiftsantikvarien Rickard Isaksson och författaren Hanna Wallsten. Anmälan: sofie.kalodimos@verbum.se

Torsdag 27 september 16.00
Existentiella perspektiv på ledarskap - samtal i Domkyrkan
Hör prästen Kerstin Hesslefors Persson i samtal kring sin nyutkomna bok Livet händer! Existentiella perspektiv på ledarskap.

Torsdag 27 september 17.30-17.50
Kulturarvet på barns villkor - Se människan
Kyrkan har genom århundraden varit en central del av samhället – en plats som tillhör oss alla. Kyrkan bär på bygdens och individens historia. Hur förmedlar vi den historian till våra barn? Anna Blåder, illustratör, och Rickard Isaksson, stiftsantikvarie i Stockholm, i ett samtal med Lars Gårdfeldt.

Fredag 28 september 10.00-12.00
Livet händer! - Ledarskapsscenen
Existentiella perspektiv på ledarskap. Prästen Kerstin Hesslefors Persson reflekterar över när hon abrupt och oönskat fick lämna chefstjänsten i Svenska kyrkan. Om fallet och om styrkan i att resa sig på nytt.

Fredag 28 september 10.15-10.45
Mingel - Teologiska hörnan
Mingla med Jesper Svartvik

Fredag 28 september 18.30-18.50
Konsten att bli vän med nåden - Se människan 
Att närma sig betydelsen av nåd är både svårt och samtidigt ett begrepp som är överutnyttjat. Jesper Svartvik fördjupar vår förståelse av den gyllene nåden, här i ett samtal med Per Eckerdal.

Lördag 29 september 11.30-11.50
Att påminna sig själv om det inre samtalet - Seminarium, lokal F2
Vad är det att tro på livet, på sig själv och på hoppet? Var hittar du tid och inspiration till ditt inre? Frälsarkransen är 18 pärlor som hjälper oss att navigera i vardagen. Medverkande: Martin Lönnebo, biskop emeritus och skapare av Frälsarkransen samtalar med Eva Staxäng.

Lördag 29 september 12.00
Vad menar vi med diakoni? Hagakyrkan
Diakoni är en av anledningarna till att många väljer att vara kvar i Svenska kyrkan. Diakonerna Karin Ahlqvist och Charlotte Säll, aktuella med boken Som en rörelse - På spaning efter diakoni i vår tid samtalar med diakonerna Klara Roxbergh och Britta Svensson samt Kent Wisti. 

Lördag 29 september 12.15-12.45
Mingel - Teologiska hörnan
Mingla med Jonas Eek

Lördag 29 september 15.00-15.45
Livepod: Djup tid och tunna ställen, Seminarium, lokal G4
Den djupa tiden är många gånger svårfångad. Att finna ro och att släppa taget om framåt och bakåt och att i stället se djupet. Men med blicken på det djupa kan du få syn på det tunna – ställen där du möter din egen helighet; ofta oväntat och vardagligt, men ögonblick som blir stora upplevelser. En skogspromenad som tar tag i din själ, ett oväntat möte, ett samtal som stillar allt omkring dig eller kanske en djup innerlighet som bubblar upp när du har en hund i din famn. Författaren och prästen Are Norrhava resonerar tillsammans med tidigare ärkebiskop KG Hammar och författaren Agneta Sjödin om djup tid och tunna ställen – om dess betydelse och ursprung. Vad betyder det i vår tid?

Söndag 30 september 16.00-16.20
Bergmans tro och tvivel - Se människan
Ingmar Bergmans personliga tro var full av motsägelser. Ett samtal mellan Caroline Krook och Ludvig Lindelöf om Bergmans tro och tvivel genom hans filmer.

Vill du ha recensionsexemplar av någon bok, eller boka in en intervju med någon av våra författare?
Kontakta mig, Sofie: sofie.kalodimos@verbum.se

Sofie Kalodimos
Pressansvarig
0766 77 76 14
sofie.kalodimos@verbum.seLedande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28