Elisabeth Högberg, Biathlon Östersund, följde upp vinsten i lördagens kortdistans med att ta en ny övertygande seger när observationstävlingarna fortsatte på söndagen med sprint, i ett något mer kylslaget och blåsigt Östersund.

På herrsidan tog Christofer Eriksson från Tullus revansch för sina åtta bom igår med att ta en klar seger i herrarnas sprint med 90-procentigt skytte.
 

Damernas sprint

I ett något mindre startfält än igår visade Elisabeth Högberg ingen som helst pardon för sina motståndare, trots en bom i det allra första skottet sedan hon hade skruvat en aning på grund av den luriga vinden. Men därefter skruvade Bettan tillbaka och då satt alla skotten, och det var detsamma i det stående skyttet. Hennes segermarginal blev till slut 47 sekunder och även idag lyfte Bettan fram skyttet som det hon var mest nöjd med.

Limas Johanna Skottheim förbättrade sin fina tredjeplats från kortdistansen till att bli stark tvåa idag. Hon sköt fullt i liggande men åkte på två bom i stående och åkmässigt var hon en halv minut efter Bettan, men ändå näst snabbast i startfältet vilket lovar gott inför fortsättningen.

Ingela Andersson 

Ingela Andersson, K4, tog hand om tredjeplatsen efter två bom i det liggande skyttet och fullt stående. Hon var 49 sekunder efter Bettan i spåret men det känns ändå som ett fall framåt för Ingela som säkert sporrades av att ha teamkompisen en minut efter i spåret från start.

Annie Lindh Finnskoga IF

Finnskogas Annie Lindh hade ingen lyckad dag i kortdistansen med hela åtta bom, men idag visade hon med besked varför hon tillhör Framtidslandslaget. Trots en bom i liggande och två i det stående skyttet hamnade hon på en finfin fjärdeplats, mycket tack vare imponerande fart i spåret med fjärde åktid, bara 48 sekunder efter bästa tid. På slutvarvet var hon faktiskt näst snabbast, endast tre sekunder efter Bettan.

Olga Alifiravets Biathlon Östersund

Olga Alifiravets, Biathlon Östersund, var den enda av landslagstjejerna som deltog och med fyra bom fick hon nöja sig med femte plats, men kan ändå glädja sig åt tredje åktid, 38 sekunder efter Bettan.

Herrarnas sprint

Christofer Eriksson Tullus SG

Tullusåkaren Christofer Eriksson har varit ojämn i skyttet och i kortdistansen blev det hela åtta bom. Men trots svårbemästrade vindar fick han det att stämma betydligt bättre idag och med en bom i stående och dagens snabbaste tid i spåret tog han hem segern med hela 55 sekunder. Christofer var också märkbart nöjd, både med åkningen och framförallt med skytteresultatet.

Tobias Arwidson

Tobias Arwidson från Lima fick till skyttehastigheten bättre idag, men trots endast en bom fick han nöja sig med andraplatsen och var slagen i spåret av Christofer med nästan en minut. Men Tobbe har visat en imponerande jämnhet i helgen och kan säkert se fram emot en framgångsrik säsong.

Daniel Gustafsson

Daniel Gustafsson, Biathlon Östersund, blev trea, men bara en ynka sekund efter Tobbe. Precis som igår gjorde han bra ifrån sig på vallen med en bom, men det känns också som att han har höjt sin nivå i spåret. Han var visserligen dryga minuten efter snabbaste tid men bara 10 sekunder efter Tobbe.

Oskar Brandt

Limas Simon Hallström och Victor Olsson, Biathlon Östersund, blev fyra och femma, båda med tre bom. Simon hade också bra fart under skidorna med tredje bästa åktid, 27 sekunder efter Christofer Eriksson. Nämnas kan också att unge Oskar Brandt från I2 hade fjärde bästa tid i spåret, men där blev bommarna tyvärr alltför många för en topplacering.

Tiio Söderhielm

Precis som hos damerna stod de flesta av landslagets herrar över dagens tävling. Den ende som deltog var Tiio Söderhielm från Biathlon Östersund, men trots dagens näst snabbaste åktid fungerade inte skyttet. Sex bom gjorde att han hamnade en bra bit ner i resultatlistan.

Text och analys: L-G Alsenius

Komplett resultatlista HÄR

Dropboxmapp med bilder HÄR

Använd gärna bilderna i egna kanaler, ange Foto: Håkan Blidberg


Förbundets ändamål är att bredda och popularisera skidskytteidrotten, samt att skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. I detta arbete är föreningarna den viktigaste kuggen, eftersom det är där verksamheten utvecklas och bedrivs.


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220