Edvard Hollertz är ny ledarskribent för ATL, Affärstidningen för lantbruket.

Ekonomagronomen Edvard Hollertz är ny ledarskribent på ATL, LRF Medias Affärstidning för lantbruket.

I augusti introducerade ATL tre nya krönikörer. Nu får tidningen ytterligare förstärkning i form av ledarskribenten Edvard Hollertz, som redan hunnit behandla problematiken kring miljö och lantbruk som konkurrenter i politiken, och kortsiktiga budgetsatsningars påverkan på lantbruket, på ledarsidan. Att beskriva målkonflikter av olika slag, till exempel mellan produktion i skogen och naturvård, är ett av hans stora intresseområden.

Uppväxt i Norge

- Jag är delvis uppvuxen på en mjölkgård i Norge och var en period i Schweiz under studietiden. Då ser man hur olika villkoren kan vara i olika länder och vilken påverkan den politiska inriktningen faktiskt har på jordbruket, säger Edvard Hollertz.

Stark koppling till landsbygden

Edvards meritlista är lång. Han är ekonomagronom, har skrivit ledare för Svenska Dagbladet, Norrköpings Tidningar och Barometern-OT, har varit politisk redaktör på Svenska Nyhetsbyrån och är ledarskribent på ett antal olika landsortstidningar. Men trots otaliga skrivuppdrag har han behållit sin koppling till landsbygd och lantbruk.

- Jag bor i Sankt Anna i Östergötland och driver en skogsgård i Småland tillsammans med min bror.

Övriga skribenter på ATLs ledarsida är Greger Ekman och Hanna Marie Björklund. Tord Karlsson är också fortsatt ledarskribent och debattredaktör på ATL.

ATL, Affärstidningen för lantbruket, är branschtidningen som vänder sig till lantbruksföretagare i hela landet. Tidningen kommer i print två dagar i veckan samt har en välbesöka nyhetssajt ATL.nu som uppdateras med de senaste nyheterna inom jord, skog och entreprenad dygnet runt, sju dagar i veckan. ATL producerar även teve på webben under namnet ATL TV.

Totalt når tidningen ATL nästan 160 000 läsare i hela landet.
Kontakt