Under Interfood, på EcoNord, presenteras och demonstreras EkoMatCentrums olika hjälpmedel för restauranger och storhushåll. Hjälpmedlen underlättar för olika typer av restauranger att bli mer miljö- och klimatsmarta och ekologiska. Dessutom uppmärksammas Årets Ekomatskommun.

Ekomatsedeln.se

Sveriges mest klimatsmarta och enkla kostdataprogram.

Ekomatsedeln uppfyller regeringens lagförslag om näringsriktig mat i skolan. Den är också en genväg till ekologiska mål i offentliga sektorn. Gratis provvecka.

Ekomatguiden.se presenterar det ekologiska produktsortimentet, anpassat för restauranger och storhushåll.

Kursutbud

Vi presenterar vårt kursutbud för offentlig sektor och för privata restauranger.

Rådgivning

Kunnig personal med lång erfarenhet av ekologi och miljö och av restaurangbranschen står till tjänst med gratis rådgivning hela 2009, tack vare stöd från Jordbruksverket.

Kontakt söks!

EkoMatCentrum kommer att lansera en matguide för turister. Vi vill ha kontakt med restauranger som lagar ekologisk, närproducerad, genuin/nyskapad svensk mat.

Årets Ekomatskommun

Utdelning av utmärkelsen till Årets Ekomatskommun 2008 sker på scen vid Länsstyrelsernas monter tisdag kl 13. Sveriges bästa kommun år 2008 var stadsdelen Lärjedalen i Göteborg.

Utmärkelsen har instiftats av EkoMatCentrum och ges till den kommun som serverar högst andel ekologisk mat i sina offentliga restauranger.

EkoMatCentrum -Informationscentrum för Ekologiska Produkter, är en resurs för restauranger och storhushåll som intresserar sig för ekologisk mat, miljö- och klimatfrågor. Vi utvecklar kompetens och hjälpmedel för restauranger.
EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.


Kontakt


Eva Fröman

Verksamhetsledare

eva@ekomatcentrum.se

070-779 59 90

Mimi Dekker

Presskontakt

mimi@ekomatcentrum.se

076-277 00 30