Ät!Stockholm 2021: Lisa Lemke, moderator & Fredrik Eriksson, kulinarisk profil.

Imorgon, tisdag 23/11 kl. 13:30-15:00, sänds finalen av Ät!Stockholm 2021 där tolv nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror tävlar. Tävlingen sänds via YouTube.

Ät!Stockholm äger rum den 23:e november kl 13:30 på Södertälje Science Park och sänds även live digitalt via MatLusts YouTube-kanal (se livestreamen här). Ät!Stockholm 2021 leds av TV-personligheten Lisa Lemke. Årets kulinariska profil och råvaruexpert för Ät!Stockholm är prisbelönta krögaren Fredrik Eriksson.

Ät!Stockholm vänder sig till små och medelstora förädlare, råvaruproducenter och matlagare i Stockholms län. Alla tävlingsbidrag bedöms av experter i en smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury. Prisutdelare är bl.a. Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm samt Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Tävlande lag:

  • Lag: TÖRST. Produkt: Real Elderflower. Från Värmdö.
  • Lag: Varma Sverige. Produkt: Fryspizza. Från Södertälje.
  • Lag: Vitsjökrokens Gård. Produkt: Roslagssenap. Från Norrtälje.
  • Lag: Green Kitchen Roslagen. Produkt: Temp:ish Your Style Naturell Helbit. Från Norrtälje.
  • Lag: Frankly Foods. Produkt: Fermenterad Argentinsk Chorizo. Från Stockholm/Mariefred.
  • Lag: Sopköket. Produkt: Frysta måltider på räddade råvaror: Beet Bourguignon. Från Stockholm.
  • Lag: Ostmakeriet på Rindö. Produkt: Ostmakeriets Vasslesorbet. Från Vaxholm.
  • Lag: Grannköket Korv & Sånt. Produkt: KorvHEN. Från Norrtälje.
  • Lag: Norrtelje Musteri. Produkt: Blåbärstryshot. Från Norrtälje.
  • Lag: The Hairy Pig. Produkt: Vildsvinskorv. Från Stockholm.
  • Lag: Icha. Produkt: Icha kombucha. Från Stockholm.
  • Lag: Piadina. Produkt: Stoccolma. Från Stockholm.

Läs mer om de tävlande här.

Alla tävlingsbidrag bedöms av välrenommerade experter:

Smakjury: Jacob Holmström (ordförande), Krögare, Gastrologik, Elvira Lindkvist, köksmästare & Kreativ Ledare, Restaurang Oxenstiernan, Florencia Abella, Köksmästare, Ekstedt och Adam Fridlund, Resultatenhetschef, Kostenheten i Södertälje kommun. Jurysekreterare är Jenny Isenborg Sultan, måltidsutvecklare i Trosa kommun.

Marknadsjury: Sara Maxence, Innovation Manager på ICA Sverige (ordförande), Robert Kingfors, VD, Södertälje Science Park och Maja Påhlman, Head of innovation and insight, Lantmännen Cerealia. Jurysekreterare är Mårten Thorslund, affärskoordinator på MatLust och Omtag Nu.

Hållbarhetsjury: Anna Henning Moberg (ordförande), Ansvarig för projektutveckling och testköksverksamhet på Torsåker gård/Axfoundation, Anneli Bylund, Senior Hållbarhetsstrateg på Coop, Karin Broström, Styrelseledamot, LRF Mälardalen och Maria Carthy, Hållbarhetschef, Saltå Kvarn. Jurysekreterare är Maria Micha, Ansvarig för forskningsrelaterade samarbeten på MatLust.

Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust.

Den 23 november kl. 11:00-12:30 sker även MatLusts Framtidskonferens med företag som Sevan, Nordisk Råvara, Unbakery och Sopköket och med inspel från forskaren Sara Johansson, Jönköping University och Carolina Sachs, investerare i hållbara livsmedelsföretag. Konferensen handlar om hur MatLust bidrar till en mer hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsnäring och utgör startskottet för MatLust som regional utvecklingsnod för livsmedel, där hållbarhetsfrågor och affärsmässiga utmaningar inom livmedelssystemet står i fokus. Framtidskonferensen följs via samma länk som Ät!Stockholm-finalen.

Kontakt:

Eva Helén, Tävlingsledare, Ät!Stockholm & Utvecklingsstrateg, MatLust
Tel: 08-52303757, e-post: eva.helen@sodertalje.se.

Daniel Dworetsky, Kommunikation, Ät!Stockholm & Företagsutveckling, MatLust
Tel: 08-52304805, e-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se.

Ät!Stockholm är en matinnovationstävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Målgrupp för tävlingen är små och medelstora livsmedelsföretag som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Tävlingen arrangeras av Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och Projekt MatLust. Webb: www.ätstockholm.se. Facebook: https://www.facebook.com/atstockholmtavlingen/. Instagram: https://www.instagram.com/at_stockholm/.

Relaterade bilder



MatLust Utvecklingsnod är en regional nod och motor för utveckling av ett hållbart och innovativt livsmedelssystem MatLust Utvecklingsnod drivs av Södertälje kommun, med Södertälje Science Park, KTH och Stockholm Resilience Centre som partners.


Kontakt


Klara Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.peterson@sodertalje.se

0708101180

Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36