Kampanjen för Guldägget 2016, signerad Volt, vill lyfta fram hur avgörande god kommunikation kan vara och gör det genom att driva frågan, vad är det för skillnad?


Foto: Staffan Kjellvestad

- Det är en spännande tid för kommunikationsbranschen. Den traditionella usp:en är inte längre lika genomträngande och därför är kommunikationens roll allt viktigare idag för att differentiera sig mot konkurrentera. Detta vill vi lyfta och driva tydligare i årets kampanj, säger Maja Siösteen, projektledare på Guldägget. 

Om det tidigare var en smart funktionell fördel som gjorde skillnaden, så är det idag ett företags vision, värden, deras sätt att vara och deras kommunikation, som bygger fundamentet för att få in och behålla kunder. Konsumenter idag väljer i allt högre utsträckning produkt på vad de känner och tycker för varumärket. 

- Många företag idag konkurrerar med en produkt som på papperet är snarlik konkurrenternas. Hur du är och hur du paketerar ditt erbjudande är minst lika viktigt som vad du säljer. I årets kampanj vill vi lyfta fram vikten av modig kommunikation och hylla dom som ser till att den blir av, säger Daniel Vaccino, kreativ chef på Volt. 

Om kampanjen:
I en tid då det finns allt mindre skillnad mellan produkter och erbjudanden, fyller kommunikationen en viktigare roll idag. Det unika ligger inte i en säkrare bil, utan hur du pratar säkerhet. Hur är viktigare än vad. Frågan som Guldägget driver i år blir helt enkelt ”Vad är det för skillnad?”. Med skillnad syftar man till konsten att kommunicera på ett sätt som sticker ut, biter tag, träffar hjärtat, och får folk att föredra det ena före det andra. 

Kampanjen startar idag, 9 december och pågår fram till Guldäggsgalan den 20 april nästa år. 

Arbetsgrupp: 
Petter Nylind – copywriter/kreativ chef Volt
Daniel Vaccino – copywriter/kreativ chef Volt
Lisa Vaccino – Art Director Volt
Christian Jörgensen – Art Director Volt
Sara Böttiger – Designer Volt
Åsa Stjärnquist – Originalare & Formgivare Volt
Cecilia Kroon – Projektledare Volt
Caroline Sjöström – Produktionsledare Volt
Henrik Stampe – Strateg Volt
Linda Nilsson - Sponsoransvarig Guldägget
Maja Siösteen - Projektledare Guldägget

Inlämningen till Guldägget öppnar idag, 9 december kl. 15. 
Guldäggsgalan äger rum den 20 april 2016.  

Kontaktinformation:
Maja Siösteen, Projektledare Guldägget, 070 215 10 32, maja@komm.se
Daniel Vaccino, Kreativ chef Volt, 070 739 67 95, daniel.vaccino@volt.se

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, mobil, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare