”Nu pågår uppladdningen inför Energy Forum för fullt”

Sedan två veckor tillbaka har flera klasser i årskurs fem jobbat med tema energi som en förberedelse inför det årligen återkommande Energy Forum som i år går av stapeln den 26 – 27 oktober.

Eftermiddagen den 26 oktober vänder sig till årskurs fem i Oskarshamns kommun. Det börjar med en sprakande Energishow innan det är dags för finalomgången i tävlingen Energi i femman.

‐ De klasser som anmält sig till tävlingen erbjuds ett besök i klassen från Energikontor Sydost. På ett lite annorlunda sätt tar vi oss an energifrågorna och lägger grunden för de kunskaper som eleverna behöver för att delta i tävlingen. Upplägget och aktiviteterna i klassen följer det centrala innehållet i Lgr 11 och kan därmed utgöra en del i den obligatoriska undervisningen, säger Kerstin Eriksson projektledare Energikontor Sydost.

‐ Vi pratar om vad energi är, var den kommer ifrån och vad vi använder energi till. Eleverna får koppla olika elektriska kretsar och ta reda på hur man värmer vatten på mest energismarta sätt. Att välja rätt frukostmeny är också en viktigt ur energi och klimatsynpunkt.

Fredagen den 21 oktober, med start kl 10.40 besöker vi klass 5A på Kristinebergsskolan.

Vi jobbar gemensamt fram till lunch kl 11.20 och fortsätter kl 12.00 med de praktiska momenten. Välkomna att vara med!

Vid frågor kontakta:

Kerstin Eriksson, projektledare Energikontor Sydost, 070 620 83 07. kerstin.eriksson@energikontorsydost.se
Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med privata och offentliga aktörer i sydöstra Sverige, samt myndigheter och europeiska partners.


Kontakt


Johanna Wallin

Kommunikatör

johanna.wallin@energikontorsydost.se

0709-21 60 56

Lena Eckerberg

Utvecklingschef

lena.eckerberg@energikontorsydost.se

0734-40 82 75