Nu på lördag genomför Timrå kommun en familjehemsdag i Ljustorp som samlar ett 40-tal personer, familjehem och placerade barn, för att nätverka, knyta kontakter och bygga relationer.

-Idén till det här arrangemanget kommer från familjehemmen själva. I våras genomförde vi en enkät och där framkom önskemål om att få träffa andra familjehem i kommunen för att knyta kontakter och bygga relationer, säger Mona Hammarberg, familjehemssekreterare, Timrå kommun.

Timrå kommun arbetar för att vara en trygg och säker kommun där det ska vara enkelt att leva, växa och mötas. Ett av kommunens inriktningsmål är att prioritera barnen.

-Det känns otroligt värdefullt att vi tillsammans kan genomföra den här dagen, dels för att ge barnen en möjlighet att träffa andra barn men också för att stärka upp våra familjehem med erfarenhetsutbyte och att de vår växa och utvecklas i sin roll, säger  Monica Lohman, familjehemssekreterare, Timrå kommun.

Deltar gör även Svenska kyrkan med en diakon och Storöringens fiskeklubb som kommer att inspirera till naturliv genom att fiska och ringmärka fåglar.

- Vi vill samarbeta med människor ifrån olika grupper i samhället, främst med barn- och ungdomar och vi tycker att det här är ett mycket bra samarbete med socialtjänsten, säger Ingela Dahlin, Storöringens fiskeklubb.

- Det här är början på något som vi tror är jätteviktigt för vårt fortsatta arbete med att göra livet bättre för våra barn, säger Mona Hammarberg, familjehemssekreterare, Timrå kommun.

Mer information:

Mona Hammarberg, familjehemssekreterare, Timrå kommun, tfn: 073-2743180

Monica Lohman, familjehemssekreterare, Timrå kommun, tfn: 072-4536440

Ingela Dahlin, Storöringens fiskeklubb, tfn: 073 - 8037968


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt