På 25 platser runt om i landet, under fyra söndagar, uppmärksammas radbandet Frälsarkransen. En fredsbön i Färgelanda den 18 augusti blir startskottet för årets Söndag med Frälsarkransen.

Frälsarkransen är ett radband, skapat av biskop emeritus Martin Lönnebo, för 24 år sedan, när han båtluffade i Grekland. En storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen. Idag finns radbandet Frälsarkransen på tiotusentals handleder, i fickor och i väskor. Den har hjälpt otaliga människor till fördjupad bön och innerligare Gudskontakt.

Startskottet för Söndag med Frälsarkransen 2019 går bland annat i Färgelanda kyrka, den 18 augusti klockan 17.

–Vi har Frälsarkransar att låna ut och vi berättar om kransens bakgrund och några sätt att upptäcka och lära känna den, berättar Maria Reschke, som är präst i Färgelanda församling

Under kvällen får kyrkobesökarna lyssna till berättetelser om hur kransen varit värdefull för dess bärare. Det kommer också finnas kransar att köpa i kyrkans bokskåp. Klockan 17.30 leder Maria Reschke en kort bön genom alla pärlorna med fred och försoning som ämne.  

–Vi tänder alla ljus och smyckar kyrkan som vi brukar varje söndagskväll och klockan 18.00 ringer vi samman. Sedan sitter vi i bänkar, på stolar, bönepallar eller kuddar och ber tyst för fred tillsammans med kommuniteten i Taizé och dess vänner på olika håll i världen. 18.30 ber vi välsignelsen och bryter så  upp under tystnad, som varje söndag efter Fredsbönen, berättar Maria.

Läs mer om Frälsarkransen på fralsarkransen.se

Verbum AB är kyrkans eget mediahus och den ledande utgivaren av teologisk litteratur på marknaden. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av mediaprodukter av högsta kvalitet. Vi är mycket stolta över vår historia samtidigt som vi drivs av en vilja att förändra, utveckla och tillgängliggöra vårt innehåll i alla kanaler.

Våra produkter riktar sig primärt mot kyrkor och församlingar men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning och barnböcker för allmänheten.

Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är dotterbolag inom Berling Media AB.Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28