Idag drar Regnbågsveckan igång på Timrå Bibliotek och det blir en färgstark vecka med föreläsning, teater och utställning.

En viktig del i Timrå kommuns arbete är att vara en öppen kommun där alla människor- oavsett bakgrund, får plats. I år deltar kommunen för första gången i Regnbågsvecka genom att bjuda in till olika aktiviteter

Våra bibliotek utgör en viktig bildningsinfrastruktur. De är mötesplatser som alla har tillgång till, oavsett bakgrund och förutsättningar. För oss är det en självklarhet att se till alla människors lika värde och Timrås utveckling genom att vara en öppen kommun. Vi är väldigt glada över att tillsammans med Bilda arrangera Regnbågsveckan, säger Bo Markusson, kultur- och bibliotekschef.

Timrå bibliotek samordnar och sammanställer aktiviteter som sker under veckan kopplat till öppenhet och allas lika värde. Veckan inleds med föreläsning följt av teater och läsäventyr. Dessutom bjuder man på boktips, utställning och andra roliga aktiviteter.

Program:

MÅNDAG 20/11

Föredrag av RFSL: ”En normativ föreläsning som bryter mot normerna!” Kort introduktion om hbtq och normer, klockan 18:00.

Längd: 40 minuter. Gratis, ingen föranmälan

ONSDAG 22/11

Teater, ” En prickig regnbåge” med Linn Fjällmo Vestin, klockan 18:00. Längd: 50 minuter. Gratis, ingen föranmälan

TORSDAG 23/11

Läsäventyr på Pangea för mellanstadiet, klockan15:30. Längd: ca 50 minuter. Högläsning med HBTQ-tema.

Regnbågsveckan arrangeras runt om i landet och i länet deltar Härnösand, Sundsvall, Kramfors och Örnsköldsvik samt Timrå som gör det tillsammans med studieförbundet Bilda och RSFL.


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt