I slutet av juli kommer Kalmar kommun att ta bort flera av de gamla sopkärlen som finns på Kvarnholmen och ersätta med nya sopsorteringskärl på fem platser.

- Det blir färre kärl men vi ser ett stort värde i att kunna källsortera på stan, säger Madeleine André, produktionschef på serviceförvaltningen.

De nya kärlen kommer att finnas på följande platser:

  • Kattrumpan
  • Larmtorget
  • Jordbroporten
  • Kaggensgatan/Storgatan
  • Storgatan nära Stortorget

Bytet av sopkärl är en del i Kalmar kommuns satsning Håll Kalmar Rent där vi nu ser över infrastrukturen på sopkärl. På sikt kommer vi även att uppdatera vissa badplatser med sorteringskärl.

För mer information, kontakta:

Madeleine André, verksamhetschef produktion, Serviceförvaltningen, 0480-45 04 37, madeleine.andre@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41