En av de sektorer som också drabbas hårt av coronaviruset är Kalmars föreningsliv med inställda matcher, slutspel och avbokade evenemang.

- I samband med att gruppledarna möttes under tisdagen enades vi om att utöka Kultur- och fritidsnämndens budgetram med fem miljoner extra. Detta för att nämnden ska kunna mildra effekterna för Kalmars föreningsliv. Det blir upp till nämnden och förvaltningen att hantera dessa extra medel och ha dialogen med föreningslivet. Det är oerhört viktigt att vårt viktiga föreningsliv överlever denna kris, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

För mer information, kontakta:
Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S)
johan.persson@kalmar.se
070-374 43 03Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41