Get ready with me - stillbild Fotograf/Källa: Nea Asplund

Tidigt i morse svensk tid tilldelades examensfilmen "Get ready with me" från Stockholms konstnärliga högskola (SKH) första pris i Oscars studenttävling Student Academy Awards. På plats i The Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills fanns delar av filmteamet för att ta emot den prestigefyllda guldmedaljen.

Oscarsakademins jury utsåg examensfilmen "Get ready with me", från Institutionen för film och media vid SKH, till vinnare i Student Academy Awards kategori Bästa internationella kortfilm. De tog hem guldmedaljen i konkurrens med 1.582 tävlande bidrag från filmskolor världen över.

Vid prisceremonin på The Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills i Los Angeles fick filmens regissör Jonatan Etzler ta emot priset och höll tacktal. Förutom Jonatan fanns följande alumner på plats: Johan Lundström (Filmproduktion 2018), Axel Nygren (Filmmanus 2018), Amanda Högberg (Filmmanus 2018) och Nea Asphäll (Filmfoto 2018).

Manusförfattaren Amanda Högberg om att vinna en Oscar:
- Det är svårt att förstå att det är verkligt. Men JÄVLIGT KUL! Oscarsstatyetten har alltid representerat en ouppnåelig dröm. Det var först när vi fick se de andra bidragen som det gick att förstå att det var på riktigt, för de höll alla en sådan otrolig nivå - verkligen Oscarsnivå. Och det är så himla kul att se vår generations filmare, att bli inspirerande av så grymma kreatörer. Vi hoppas också att det här ska leda till att vår skola får den uppmärksamhet den förtjänar, så att ännu fler unga filmskapare kan satsa på drömmen som vi idag fick uppleva.

Regissören Jonatan Etzler sammanfattar:
- Det var helt fantastiskt! Det här är ju det bästa som kan hända med en examensfilm. Vi är sjukt glada allihopa.

Det här är inte första gången som Institutionen för film och media vid SKH har en film och studenter på plats i Los Angeles under Oscarsgalan vilket gör att vi förstås är oerhört stolta. Vid institutionen används det kollaborativa skapandet som pedagogisk metod, då vi är övertygade om att förmågan att samarbeta och att ta vara på varandras idéer är en förutsättning för bra filmkonst. Något som ger utdelning!

Filmteamet bakom Get ready with me:

Manusförfattare: Amanda Högberg och Axel Nygren
Regi: Jonatan Etzler
Producent: Johan Lundström
Fotograf: Nea Asphäll
Filmklippning: Robert Krantz
Filmljud: Anders Lindahl
Kompositör: Andreas Ahlm
Postproduktionskoordinator: Abed Rahman Loutfi

I rollerna

Lukas: Shanti Roney
Vendela: Miriam Benthe
Becka: Omeya Lundqvist
Nellie: Vanja Engström
Emma: Jenna Chaaraoui
Pappan: Robin Keller
Mamman: Jessica Liedberg

Synopsis

När Vendela visar sin vlog för sin klass så blir den både både upprörd och äcklad, bara läraren Lukas ser det för vad det är: ett rop på hjälp. Get Ready With Me är en psykologisk thriller om en högstadielärare och en ung vloggare som vill slå igenom till varje pris.

Mer om "Get ready with me"

Se filmens trailer på UNIARTSPLAY Hela filmen kommer du kunna se på SVT i vår.

Se prisutdelningen på Samuel Goldwyn Theater 11 oktober 2018. Tacktalet från Jonatan Etzler finns ca 45 minuter in i klippet.

Mer info om pristagarna i Student Academy Awards 2018 på The Academys egen hemsida.


Stockholms konstnärliga högskola med skolorna DOCH Dans och Cirkushögskolan, Operahögskolan och Stockholms dramatiska högskola utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera, teater och annan scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. Läs mer: uniarts.seKontakt


Kristina Appelqvist

Kommunikationsstrateg

kristina.appelqvist@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 014

Monica Engdahl

Kommunikationschef

monica.engdahl@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 230

Åsa Edenroth

Kommunikatör

asa.edenroth@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 232

Magdalena Marklund

Kommunikatör

magdalena.marklund@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 552