Den 9 oktober, under Västsvenska Filmdagarna i Göteborg, har Kultur i Väst bjudit in musikproducenten och kompositören Nathan Larson som berättar om hur han jobbar med musik, film och litteratur. Han är just nu högaktuell med musik till HBO-serien Show me a hero, av The Wire-skaparen David Simon.

– Filmare och musiker har så få naturliga mötesplatser i dag, trots att konstformerna har oerhört många beröringspunkter. Filmare behöver filmmusik, musiker vill gärna hitta plattformar till sin musik. Här försöker vi knyta ihop konstformerna och peka på möjligheterna till korsbefruktning, säger Pia-Mari Wehrling, filmkonsulent på Kultur i Väst.

Hon har tagit initiativ till Kultur i Västs nya satsning, Film <3 musik, där film och musik får mötas under en serie seminarier och workshops. Först ut är ett seminarium med Nathan Larsson, fredagen den 9 oktober, under Västsvenska Filmdagarna.

– Han är producent, kompositör och författare, bosatt i Malmö och Harlem, kanske mest känd som medlem i bandet A Camp. Men han har också gjort musik till över 40 filmer och TV-serier,säger Pia-Mari Wehrling.

Nathan Larsson kommer att ta med sig material som han arbetar på just nu och berätta om sitt arbete med musik, film och litteratur.

– Både musiker och filmare har allt att vinna på att möta varandra, och vi hoppas att många tar chansen att besöka Västsvenska Filmdagarna, säger Pia-Mari Wehrling.

Västsvenska Filmdagarna sker 8–10 oktober 2015 på Lindholmen Science Park i Göteborg.

Kontakt

Pia-Mari Wehrling, filmkonsulent, Kultur i Väst, mobil 0738-21 00 02

Kultur i Väst
Förvaltningen Kultur i Väst är en del av Västra Götalandsregionen. Vi tror på stora upplevelser för den enskilda medborgaren och utvecklande samarbeten med kommuner, organisationer och föreningar. I vår verksamhet ingår det regionala biblioteksuppdraget och delar av det regionala musikuppdraget. Läs mer på www.kulturivast.se


Bifogade filer

 wekszibyxvjpxv948w1s
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45