Inspelningarna har börjat i Budapest för Yellow Birds dramaserie i åtta delar Hidden: Förstfödd, som är baserat på en novell om mörka hemligheter och övernaturliga krafter av Filip Alexandersson. August Wittgenstein (The Crowm) och Izabella Scorupco (Goldeneye) spelar huvudrollerna.

Juridikstudenten Jonas (August Wittgenstein) är inblandad i en allvarlig olycka och från den stunden har hans liv vänts upp och ned. Det kommer fram att han är jagad och blir tvungen att fly in i skuggan av Stockholm med hans ex-flickvän Rebecka (Josefin Ljungman).'

Samtidigt, får den tidigare polisen Viveca Eldh (Izabella Scorupco) i uppdrag av ett hemligt samhälle att utreda en serie brutala ritualistiska mord, som ger händelser från hennes förflutna tillbaka till livet. Och när berättelsen utvecklas, korsar Jonas och Eldhs vägar och leder dem mot dolda hemligheter.


Photo: Jonath Mathew

Rollistan inkluderar även Pia Tjelta (Lykkeland) som Leander, en av de farligaste stridskämparna i den dolda världen, tillsammans med Simon J. Berger (Torka aldrig tårar utan handskar)) och Anders Mossling (Yarden).

Filip Alexanderson sa: ”Jag har alltid lockats av den andra, det som gömmer sig under ytan av våra vardagsliv. Det som inspirerade mig att skriva Förstfödd var att skapa en mystisk thrillerset i min egen hemstad. Och nu får jag uppleva hur min fantasier tar form med fantastiska skådespelare och hängivna människor bakom kameran. ”

Hidden:Förstfödd, regisserad av Jonathan Sjöberg (Black Lake), som samskrivit serien med Björn Paqualin (Okkupert) kommer att ha premiär på Viaplay mot slutet av 2018 och senare sändas på TV3 i Sverige.

Följ den pågående inspelningen här: Instagram-account here @hiddenofficial2018


Photo: Jonath Mathew


Vi skapar Nordens bästa drama med utgångspunkt i storslagna berättelser – hela tiden på jakt efter nya berättelser, perspektiv och talanger.


Kontakt