I panelen den 2 december, medsols från vänster: Seher Yilmaz (pressbild), Mahamud Osman (foto: privat), Simon Norrthon (foto: Sören Vilks) och Suzan Hourieh Lindberg (foto: Mariana Bocoi).

Förra veckan presenterades Filminstitutets nya rapport "Vilka kvinnor?" som undersöker arbetsvillkoren i den svenska filmbranschen för äldre kvinnor, och kvinnor som rasifieras. Nu bjuder Filmrummet in en expertpanel som diskuterar strategier, lösningar och verktyg för att arbeta för jämställdhet och inkludering i film- och tv-branschen. Välkommen till ett digitalt samtal onsdag 2 december.

Filmrummet har samlat erfarna experter inom området, och låter många perspektiv komma till tals – public service och kommersiellt; kommunikation och produktion; kultur och näringsliv – i ett lösningsorienterat samtal om framtiden.

Filmrum: Vilka kvinnor? Strategier och verktyg för jämställdhet och inkludering inom film och tv
Datum och tid: Onsdag 2 december klockan 11.00–12.00
Plats: Samtalet liveströmmas online

Anmälan: Deltagande är kostnadsfritt, men föranmälan krävs. Anmäl dig här. En länk till det strömmade samtalet kommer att skickas ut dagen innan.

Medverkande:

Mia Enayatollah, avdelningschef Kommunikation på Filminstitutet, inleder med en presentation av rapporten, följt av ett panelsamtal. Där medverkar:

Mahamud Osman, Head of Diversity & Inclusion på NENT Group, tidigare vd för Close the Gap.
Seher Yilmaz, ansvarig för Sverigespegling på SVT, tidigare ordförande för Rättviseförmedlingen.
Simon Norrthon, skådespelare och ordförande för Teaterförbundet för scen och film, tidigare prefekt för Stockholms konstnärliga högskola.
Suzan Hourieh Lindberg, vd på The Social Few, tidigare Head of Diversity Management på M by Volvo Car Mobility och mångfaldsansvarig för Berghs School of Communication.

Moderator: Petra Kauraisa.

För frågor till panelen, både i förväg och under samtalets gång, maila till filmrummet@filminstitutet.se.

Vilka kvinnor? är Filminstitutets jämställdhetsrapport 2019/2020. Tidigare rapporter: Hit och ännu längre (2017) samt Han, hon och pengarna (2018).

Filmrummet är Filminstitutets forum för samtal, debatter och master-classes om film för bransch och filmintresserade. Anmäl dig här för att få kommande inbjudningar.

Följ oss på sociala medier:

Facebook_TransparentTwitter_TransparentInstagram_Transparent


Svenska Filminstitutet stärker filmen i alla led. Vi stödjer produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, bevarar och tillgängliggör det svenska filmarvet och representerar svensk film internationellt. Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas sedan 1964 ut av Filminstitutet för framstående insatser inom den svenska filmen. Filminstitutet står även bakom Svensk Filmdatabas, den bästa källan till information om svensk film. 
Läs mer: filminstitutet.sesvenskfilmdatabas.seguldbaggen.se 


Kontakt


Per Perstrand

Kommunikatör / Communications Officer – Press

per.perstrand@filminstitutet.se

+46(0)8 665 12 16

+46(0)70 491 61 13

Jan Göransson

Presschef / Head of Press

Jan.Goransson@filminstitutet.se

+46 (0)8-665 11 00

+46 (0)8-665 11 61

+46 (0)706 03 03 62

Martin Frostberg

Kommunikatör / Communications & PR

martin.frostberg@filminstitutet.se

+46 8 665 12 12

Torkel Stål

Analytiker / Analyst

torkel.stal@filminstitutet.se

+46 (0)8-665 11 00

+46 (0)8 665 11 40

+46 (0)70 330 42 34