Under pandemin har aktiebörserna haft tvära kast. Samtidigt har intresset för aktier ökat markant i landet och flertalet svenskar har börjat aktiespara under 2021. Enligt experter finns det framförallt ett stort intresse bland unga. Jämförelsetjänsten Financer.com listar här de bästa aktiemäklarna.

Det finns numera ett ökat intresse för handel med aktier bland svenskarna. Många har gett sig på aktiehandel i hopp om att kunna spara pengar på upp och nedgångar. Samtidigt är det många som är osäkra på hur man kommer igång med aktier. Financer.com, en global jämförelsetjänst av finansiella produkter, har nyligen publicerat en stor guide om aktier och aktiemäklare. Jämför aktiemäklare på Financer.com för att hitta den som passar dig bäst.

 

Börskraschen våren 2020 hör till en av historiens snabbaste börskrascher någonsin med ett fall på över 30 procent. Innan vi började greppa vad som hänt började börsen började vända uppåt igen för att därefter avsluta året på plussidan. Det ökade intresset beror mycket på att börsen har gått bra eftersom räntorna har sänkts och varit låga.

 

Enligt nya uppgifter från statistikmyndigheten SCB finns det framför allt ett ökat intresse bland unga. Andelen yngre aktieägare ökar stadigt och bland 21–30-åringar är ökningstakten som snabbast. Vid 2020 års utgång stod de för 12,7 procent av aktieägandet i Sverige.

 

Den som vill komma igång med att handla med aktier behöver sätta sig in i ämnet. Det finns många risker med aktier men givetvis finns det också metoder för att minska dem. Financer.com tipsar bland annat om att använda sig av en nätmäklare.

 

“En aktiemäklares primära uppgift är att noga följa utvecklingen på börsen för att försöka tyda vilka aktier som är bäst att investera i. Hos en aktiemäklare kan man få råd och vägledning gällande hur man bör tänka vid köp av aktier. Av den anledningen kan en aktiemäklare underlätta för den som är ny på området och som är osäker på hur aktiehandel fungerar”, säger pressansvarig på Financer.com

 

Presskontakt

Tobias Ahlqvist, Country Manager Sverige

tobias@financer.com

 
Kontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00