Fotograf/Källa: Ilar Gunilla Persson

Timrå kommun värnar de mänskliga rättigheterna och vill vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och möjligheter oavsett sexualitet, könsidentitet eller könsuttryck. Vecka 47 deltar vi i Regnbågsveckan för tredje gången.

Under veckan genomför Timrå bibliotek fler olika aktiviteter och redan på måndag morgon, 18 november klockan 9.00, hissar kommunchef Andreaz Strömgren regnbågsflaggan vid kommunhuset i Timrå.

Vi respekterar människors lika värde och behandlar alla med respekt. I Timrå ska alla känna sig välkomna och vi motverkar alla former av diskriminering, säger Andreaz Strömgren, kommunchef.

Senare under måndagen inviger Timrå bibliotek fotoutställningen God Love Pride av fotografen Ilar Gunilla Persson. Fotografierna i utställningen är baserade på berättelser från hbtq-personer med bakgrund i olika religiösa samfund.

Det är otroligt roligt att utställningen kommer till oss. Den har tidigare visats både i Stockholm och Helsingfors, men aldrig i Norrland så vi är glada över att få visa bilderna, säger Elin Wrethén, ansvarig för Regnbågsveckan i Timrå.

Hela veckans program hittar ni på Timrå bibliotek webbplats:
https://bibliotek.timra.se/program-f%C3%B6r-regnb%C3%A5gsveckan?culture=sv

Mer information om utställning God Love Pride och fotografen:

https://www.kyrkanstidning.se/kultur/god-love-pride

http://www.ilargunilla.com/

Mer information om Regnbågsveckan

https://www.rvn.se/sv/Om-regionen/Aktuellt-i-Region-Vasternorrland/Kalendarium/Kalenderhandelser/du-har-ratt-att-vara-du/

 

Mer information Elin Wrethén,ansvarig för Regnbågsveckan i Timrå kommun, tfn, 060-16 32 15

Media är välkommen att delta.


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt