Sångerskan Flavia Coelho bjuder på reggae med brasilianska rötter. Gränslandet skapar något gemensamt av det olika genom musik, dans, poesi och sång. Missa inte chansen att uppleva en unik dubbelkonsert som turnerar i Västsverige under Planetafestivalen!

Med en explosiv närvaro, en smittande energi och en magnetiskt varm röst skapar sångerskan Flavia Coelho magiska liveframträdanden. Redan som fjortonåring började hon ta plats på scenen i hemlandet Brasilien. Efter en rad resor hamnade hon 2006 i Paris där samarbetet med producenten Victor Vagh ledde fram till debutskivan Bossa muffin – ett slags resedagbok där de brasilianska rytmerna, afrikanska influenserna och raggamuffin blandas med Flavia Coelhos starka livsglädje och ständig vilja att kommunicera med sin publik.

Musiken hon sjunger har influenser från reggae, en stil hon upptäckte redan som barn, men har också tydliga rötter i traditionell brasiliansk musik som forró och frevo. Här hittar man också spår av den musik som spelas på gatufester i Favelorna utanför Rio de Janeiro – baile funk.

Efter hundratals konserter på mindre pubscener såväl som på stora festivaler runt om i Europa släppte hon sommaren 2014 plattan Meu Mundo, som har hyllats av såväl publik som press. Här tecknar hon ett färgstarkt självporträtt, där hon får utrymme att sjunga både om det vackra och det farliga i barndomslandet Brasilien.

Många kommer säkert säga att Gränslandet är en spretig föreställning. Att det blandas för mycket musik, dans, poesi och sång. För mycket av olika ursprung, kön och sexuell läggning. För avancerade språkskillnader och skiftande hudfärger.

Det är just det Gränslandet vill göra. Skapa något gemensamt av det olika, så att det spretiga till slut ses som ett. Så att det som till en början kanske kändes främmande, till slut känns så självklart som det borde kännas.

Artisterna som medverkar är några av våra främsta inom sång, livepoesi, dans och musik. På olika håll har de skördat internationella framgångar och stått på Sveriges största scener. Nu turnérar de tillsammans, i en föreställning som rymmer en bunt nationaliteter och ännu fler språk.

Maria Stellas, sång
Oskar Hanska, poesi
Mohanned Hawaz/Ann Sehlstedt, dans
Tove Brandt, bas
Robert Svärd, gitarr
Anna Ottertun, sång
Gustav Horneman, programmering, trumset

Gränslandet är framtagen av Kultur i Väst och Studieförbundet Sensus.

Turnéplan

29 okt kl 18.00, Kronans Kulturhus, Trollhättan
30 okt kl 23.45, Mortens Krog, Uddevalla
31 okt kl 20.00, Foajebaren, Stadsteatern, Göteborg
2 nov kl 11.00 Alströmergymnasiet, Alingsås, (Skolkonsert)
3 nov kl 19.00 Kulturhuset, Hunnebostrand (OBS! ej dubbelkonsert, endast Flavia Coelho)
4 nov kl 18.30 Oscars, Lysekil (Gränslandet gör även en skolföreställning kl 13.00)

Kontakt
Torbjörn Eliasson, producent folk- och världsmusik, Kultur i Väst, mobil 0703 49 21 67

Kultur i Väst
Förvaltningen Kultur i Väst är en del av Västra Götalandsregionen. Vi tror på stora upplevelser för den enskilda medborgaren och utvecklande samarbeten med kommuner, organisationer och föreningar. I vår verksamhet ingår det regionala biblioteksuppdraget och delar av det regionala musikuppdraget. Läs mer på www.kulturivast.se


Bifogade filer

 hsb2nidceesby2tzs7ig
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45