98 % tog examen från Timrå gymnasiums nationella program läsåret 2018/2019 – det högsta resultatet i Timrå på fem år. Det visar Skolverkets senaste statistik, publicerad den 11 december.

– Det är glädjande att allt fler elever tar gymnasieexamen i Timrå. Både elever och personal ska känna sig stolta, säger Lisbeth Eklund, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

I jämförelse med läsåret 2016/2017 har andelen elever med examen från Timrå gymnasiums nationella program ökat med 7,4%.

– En gymnasieexamen är idag en viktig nyckel till arbetsmarknaden alternativt  vidarestudier, därför är det otroligt positivt att andelen elever med gymnasieexamen på våra nationella program ökar, säger Roger Åström, biträdande förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

 

Statistikuppgifter gällande gymnasieskolan presenteras på Skolverkets webbplats SIRIS. Länk: https://www.skolverket.se/skolutveckling/statistik

För mer information
Roger Åström, biträdande förvaltningschef.
Barn- och utbildningsförvaltningen.
Tfn: 073-270 54 79.

Lisbeth Eklund, ordförande.
Barn- och utbildningsnämnden.
Tfn: 073-031 84 47.Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt