För att värna de äldre har Folktandvården Västra Götaland ställt in planerad tandvård för patienter i åldern 70 år och uppåt under coronapandemin. Nu erbjuds återigen tandvård för 70-plussare, med speciella rutiner.


Till exempel sker besöket efter en dialog mellan patient och klinik, patienten erbjuds behandlingstider anpassade för begränsad kontakt med andra patienter och det finns möjlighet att betala med faktura för att korta tiden i receptionen.
– Anledningen till att vi nu återupptar den planerade vården för 70-plussare är att vi ser en ökad risk för munhälsoproblem på grund av fördröjd tandvård, säger Gunnar Henning, övertandläkare och strateg på Centrum för äldretandvård.

Patienter som redan vid pandemins början hade ett konstaterat vårdbehov eller en pågående behandling kommer att bli kontaktade via telefon av sin ordinarie Folktandvårdsklinik. Patienter som väntar på kallelse för undersökning, kontroll och behandling kommer att få ett kallelsebrev via post.
– Folktandvårdens vision är Frisk i munnen hela livet och det är mycket glädjande att åter få erbjuda våra äldre patienter en god tandvård, avslutar Gunnar Henning.

Kontaktperson
Gunnar Henning
Övertandläkare och strateg på Centrum för äldretandvård
070-575 14 96, gunnar.henning@vgregion.se

Om Folktandvården Västra Götaland
På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 200 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum. 

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 
 


Bifogade filer

 70
Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57