Under dagens möte tog tandvårdsstyrelsen beslut om investeringsplan för 2018. Planen innehåller flera satsningar på nya kliniker i olika delar av Västra Götaland för att möta befolkningens behov av tandvård.

– I Länsmansgården i Göteborg bygger vi en helt ny klinik och utökar verksamheten för att kunna ge god tillgänglighet i Biskopsgården. Även i Amhult i Göteborg och i Åmål satsar vi på helt nya lokaler som kommer att vara inflyttningsklara under 2018, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.
Under året genomförs även stora renoveringar och utbyggnader vid klinikerna i Björkekärr i Göteborg, Tanumshede och Mariestad. Ett intensivt arbete har pågått under 2017 för nya lokaler i Fristad, Henån och Kungshamn, vilka blir de första klinikerna som är inflyttningsklara tidigt 2018.

Folktandvården en del i Kongahälla shopping
Folktandvårdens klinik som idag ligger på Kristinedalsgatan i Kungälv, kommer under 2019 att flytta in i nya lokaler i Kongahälla shopping. Kliniken blir en viktig del i hälsoområdet som växer fram i det nya shoppingcentret.
– Läget är väldigt bra och det blir första gången som Folktandvården finns mitt i kundstråket i ett shoppingcentrum, säger Jens Söder, vice ordförande i tandvårdsstyrelsen.

För frågor kontakta:
Stig-Olov Tingbratt, ordförande, tel 0709-35 84 55
Jens Söder, vice ordförande, tel 0735-33 52 55
Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tel 0706-45 00 28

Om Folktandvården Västra Götaland
På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 000 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube  

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57