En helt ny klinik i Sannegårdshamnen i Göteborg, nya lokaler i Trollhättan, Svenljunga och Hovås och en ny mobil klinik som redan rullat in i Hindås är några av Folktandvårdens satsningar under 2016.

Under 2016 investerar Folktandvården 57 miljoner kronor i utrustning och i nya, bättre och mer tillgängliga lokaler, allt enligt den investeringsplan som tandvårdsstyrelsen har beslutat för 2016.

 -Att vi finns där behoven finns och har modern standard är viktigt både för våra kunder och för medarbetarnas trivsel, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.

2014 – 2015 genomgick 18 kliniker en omfattande renovering eller flytt till nya lokaler. Under 2016 räknar man med att ytterligare sju kliniker ska stå färdiga efter renovering eller i helt nya lokaler.

-Flera av våra kliniker är under uppfräschning, vi bygger om i befintliga lokaler i Bohus, Lindome, Strömstad, och bettfysiologi på Odontologen i Göteborg, säger Stig-Olof Tingbratt. Utöver det satsar vi på helt nya kliniker på ett flertal platser.

Mobil klinik ökar tillgängligheten

Folktandvården investerar även i mobil tandvård och nu är en andra mobil tandvårdsklinik i drift. Den ska röra sig i områdena Göteborg, Borås och södra Älvsborg. Bland annat kommer den mobila kliniken att stå vid skolor och äldreboenden för att ta emot barn, vuxna och äldre.

Första stoppet för den nya mobila kliniken blev Hindås. Nu väntar Bergsjön, där både barn som redan går till Folktandvården och asylsökande barn kommer att få tandvård. Därefter rullar den mobila kliniken vidare till Gunnareds Äldreboende i Angered. Samtidigt finns Folktandvårdens första mobila klinik på plats i de nordvästra delarna av Västra Götaland.

- De mobila klinikerna ökar tillgängligheten och vi kommer till patienterna i stället för att de ska behöva ta sig till oss, säger Jens Söder, vice ordförande i tandvårdsstyrelsen.

Båda klinikerna är fullt utrustade och det går att utföra all typ av tandvård på klinikerna.

Stig-Olov Tingbratt, ordförande, tel 0709-35 84 55
Jens Söder, vice ordförande, tel 0735-33 52 55
Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tel 0706-45 00 28

På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 000 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum.

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57