Tandvårdsstyrelsen har idag beslutat om Folktandvårdens investeringsplan för 2017 och de närmaste åren framåt. I planen finns satsningar på nya lokaler på flera håll i Västra Götaland.

Att investera i både nya och befintliga lokaler är väldigt viktigt, både för våra kunder och medarbetare. Vi ska finnas på rätt ställen, nära de boende där behoven finns och lokalerna ska bidra till en bra upplevelse, säger tandvårdsstyrelsens ordförande Stig-Olov Tingbratt.

I Hovås gör vi en strategisk flytt av vår klinik till Nya Hovås. Det är viktigt att vi finns med i den nya centrumutvecklingen, i närhet till andra verksamheter och service. Även i Angered ser vi ett ökat behov och där satsar vi på nya och större lokaler i en helt ny klinik.

I planen för investeringar under de närmaste åren finns också nya lokaler i Kungshamn, Fristad och på Orust och en helt ny klinik i Länsmansgården på Hisingen i Göteborg.

Läs mer i Folktandvården Västra Götalands investeringsplan 2017-2019.

För frågor kontakta:

Stig-Olov Tingbratt, ordförande, tel 0709-35 84 55 
Jens Söder, vice ordförande, tel 0735-33 52 55 
Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör, tel 0706-45 00 28

Folktandvården Västra Götaland finns till för alla och vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Inom organisationen arbetar cirka 3 000 personer på 156 kliniker. Vi forskar för framtiden och vi utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Vi vill att alla ska kunna vara friska i munnen, hela livet. Därför erbjuder vi Frisktandvård. Det innebär att du betalar lite per månad för din tandvård och får både förebyggande underhåll och trygghet om något händer. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen. Läs mer på vår webbplats: vgregion.se/folktandvarden
Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57