Rocka munnen är spelet som får barn att längta till tandborstningen. Lagom till jullovet uppdateras den populära appen och alla vuxna kan släppa oron över skärmtid och sockerstress för en stund.

Det var i våras som Folktandvården Sverige lanserade Rocka munnen, ett digitalt verktyg i kampen mot karies hos barn. Sju månader senare visar nära 70 000 nedladdningar att tandborstningsappen har blivit det stöd i vardagen som föräldrar efterfrågat och som landets samtliga folktandvårdsorganisationer hoppades på.
Att barn som tidigare vägrat borsta tänderna nu längtar för att de vill ”rocka munnen” var vad vi drömde om från början. Nu ser vi att det händer på riktigt och det är otroligt roligt, säger Eva-Karin Bergström, tandhygienist och chef på hälsoodontologiska enheten, Folktandvården Västra Götaland.

Inför den stundande ledigheten kommer nu en uppdaterad app. Rocka munnen i vinterversion levererar nya kläder, instrument, spelmoment och en ny scen till liveläget att kolla in när tänderna ska borstas morgon och kväll.
 Med Rocka munnen kopplar vi ihop tandborstningen och ett roligt spel så att barn och vuxna kan leka fram en bra vana tillsammans. All skärmtid är inte dålig skärmtid. Viss skärmtid är till och med viktig för folkhälsan, säger Eva-Karin Bergström.

FAKTA OM ROCKA MUNNEN

· Ett initiativ från Folktandvården Sverige, samlingsorganisation för landets alla folktandvårdsorganisationer.

· Appen innehåller ett spelläge och ett konsertläge med video och timer som är med under tandborstningen.

· Lanserades i maj 2018 och har snart nått 70 000 nedladdningar.

· Gratis att ladda ner i App Store och Google Play.

· Spel och kommunikationskoncept har utvecklats av Sticky Beat och Bulldozer kommunikationsbyrå.

För frågor kontakta:
Eva-Karin Bergström
Tandhygienist och chef hälsoodontologiska enheten, Folktandvården Västra Götaland 
Tel. 073-326 11 10
eva-karin.bergstrom@vgregion.se

Om Folktandvården Västra Götaland
På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 200 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum. 

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 
 

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57