Lundby Specialistsjukhus är en del av sjukvården i Västra Götalandsregionen. Nu genomförs flera förändringar som innebär utökat uppdrag inom flera områden och minskat inom andra.

Från och med årsskiftet 20/21 träder ett nytt avtal i kraft som reglerar Capios uppdrag på Lundby Specialistsjukhus. I och med det nya avtalet kommer en del förändringar att ske när det gäller var vården i Västra Götalandsregionen kommer ges.

Det här är en övergripande strategi för att skapa förutsättningar för att uppnå effektivare vård hos fler vårdaktörer och därmed i hela Västra Götalandsregionens vårdsystem.

Gynekologi, ortopedi och urologi som idag utförs på Lundby Specialistsjukhus kommer efter årsskiftet istället utföras på Sjukhusen i väster. Till Sjukhusen i väster räknas: Kungälvs sjukhus, Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus och Frölunda Specialistsjukhus.

Vård kommer flyttas till Lundby Specialistsjukhus som får utökade uppdrag inom:

-          ögonsjukvård (makulainjektioner, sjukdomar i gula fläcken är ett nytt uppdrag)
-          psykiatri (neuropsykiatriska utredningar och behandlingar är ett nytt uppdrag)
-          kirurgi
-          hjärtsjukvård
-          endokrin/diabetes
-          öron-näsa-hals-sjukvård

Njurmedicin, dialys, och mage-tarm finns fortsatt inom Lundbys Specialistsjukhus uppdrag i samma utsträckning som tidigare.

Kontakt
Magnus Kronvall
Ansvarig tjänsteperson Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd
Västra Götalandsregionen
Telefon: 076-107 10 35
E-post: magnus.kronvall@vgregion.seVästra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Björn Johansson

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Presschef

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Patrik Rosell

Pressekreterare/kommunikatör

presstjansten@vgregion.se