Under året har tio skribenter i åldrarna 15 till 18 år antagits till författarskolan på Berättarministeriet. Nu ges deras samlade berättelser Oändliga historier ut på Albert Bonniers förlag. Boken är den första som Berättarministeriet ger ut och har recensionsdag den 23 november.

–        Det har varit fantastiskt för oss att följa debutanterna. De har alla gjort en resa som tog sin början då de sökte till författarskolan. Längs vägen har deras berättelser utvecklats och vi har fått lära känna tio unga skribenter, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Författarskolan på skrivarverkstaden Berättarministeriet i Södertälje har arrangerats tillsammans med Albert Bonniers förlag som också står bakom utgivningen av antologin. Eleverna har bland annat fått manuscoachning och mött förläggare, redaktörer och formgivare från förlaget. Resultatet rymmer bland annat kärlekshistorier, science fiction och deckarnoveller.

–        Det har varit ett nöje att möta och följa dessa unga människor. Jag tror att vi på förlaget har lärt oss nästan lika mycket som de, säger Stephen Farran-Lee, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

All vinst från försäljningen av boken går till Berättarministeriets verksamhet för att ge barn och unga en hemvist i det skrivna ordet. Under 2013 kommer en ny författarskola att arrangeras på Berättarministeriet i Södertälje och Järva.

Medverkande författare:

Adelinne Smedberg, Tantfällan
Amanda Brundin, Att följa John
Ida Wanhainen, Lenora
Rebecca Erikstam, Änglar Finns
Odd Wennerholm, Tveeggade solar
Rebecka Nyman, Mötet
Robin Karlsson-Ax, Det ingen vet
Aziza Tariq, Den vilsna flickan
Josefin Malmrot, 12 gånger om
Gabriel Selo, Mitt andra hem

För mer information, vänligen kontakta:

Åsa Lovén, pressansvarig Berättarministeriet, 0739-587 615, asa@berattarministeriet.se

Stephanie Tärnqvist, pressansvarig Oändliga historier, Albert Bonniers Förlag, 0704-56 23 08, stephanie.tarnqvist@bonnierforlagen.seBerättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är idag verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Södertälje, Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga utveckling och kvalitet.


Kontakt


Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

073- 682 31 14