Den 31 oktober är det dags för FilmFrukost igen på Kafé Frilagret i Göteborg. Gäst är Anders Rundberg, en av regissörerna bakom filmen Förortens pantrar som just nu visas på SVT Play.

– Det känns jättekul att bli inbjuden till FilmFrukost! Jag hoppas kunna prata om vilket ansvar man har för de bilder man producerar, när man är regissör, säger Anders Rundberg.

För tre år sedan startades föreningen Pantrarna för upprustning av förorten i Biskopsgården i Göteborg. Förebild var den legendariska Black Panther-rörelsen i USA. Pantrarna har snabbt blivit kända för sina aktioner och arrangemang, några av deras främsta medel i kampen för att skapa en meningsfull fritid för förortens invånare, värna om deras rättigheter och sprida en annan bild av förorten än den som syns i media.

Anders Rundberg är dokumentärfilmare och har arbetat med Pantrarna sedan 2011 vilket har resulterat i två filmer; Behandla inte oss som djur (2012) tillsammans med Leo Palmestål och Jag är fan en Panter (2013) tillsammans med Leo Palmestål och Jennifer Jerez. Den senare vann Angelos-priset under Göteborg International Film Festival 2013 och visas på utvalda biografer under oktober och november. Förortens pantrar, som visas på SVT Play just nu, är en sammanfattning av båda filmerna, i ett entimmasformat.

– Förortens pantrar är en dokumentärfilm som verkligen låter de som porträtteras vara subjekt. Det är deras röst som förmedlas och jag tror vi kommer ha ett väldigt intressant samtal om vilka problem man som regissör måste hantera när man jobbar med dokumentärfilm, säger Jenny Luukkonen, projektledare för FilmFrukost.

FilmFrukost arrangeras en gång i månaden av FilmCloud och är en mötesplats för filmare och filmintresserade i Göteborg med omnejd. Alla besökare bjuds på frukost och ett samtal med en intressant och aktuell gäst från filmbranschen. Tidigare gäster har bland annat varit Baker Karim, Linda Västrik, Adam Lundgren, Marie Kjellson, Oskar Söderlund och Roxy Farhat.

Dörrarna öppnas klockan 09.00, samtalet börjar cirka 09.15 och pågår till kl 10.00. Varmt välkomna!

Mer information hittar du på http://www.filmcloud.se/sidor/filmfrukost-10-med-anders-rundberg

FilmCloud är en plattform för filmare i Västra Götalandsregionen och drivs av Kultur i Väst, Film i Väst och KulturUngdom. Läs mer på www.filmcloud.se

Kontakt
Jenny Luukkonen, Kultur i Väst, projektledare för FilmFrukost
mobil 0700-82 49 37
jenny.luukkonen@kulturivast.se


Kultur i Väst
Förvaltningen Kultur i Väst är en del av Västra Götalandsregionen. Vi tror på stora upplevelser för den enskilda medborgaren och utvecklande samarbeten med kommuner, organisationer och föreningar. I vår verksamhet ingår det regionala biblioteksuppdraget och delar av det regionala musikuppdraget. Läs mer på www.kulturivast.se


Bifogade filer

 dh1vx40fcsetbooixseh
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45