Det har felaktigt framställts som att Västra Götalandsregion inte vill använda Modernas vaccin. "Vi känner oss trygga med regeringens besked om att det snart är löst", säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Under onsdagen rapporterades i nationell media om Modernas vaccin mot covid-19, som ännu inte omfattas av läkemedelsförsäkringen. Västra Götalandsregionen vill förtydliga att man är positiv till alla vaccin som får ett statligt försäkringsskydd.

– Alla vill ju samma sak – att få ut så mycket vaccin som möjligt till våra invånare. Det vi vill betona för att värna om patienten är att det måste finnas någon som tar formellt ansvar för eventuella biverkningar innan ett vaccin börjar användas. Men vi känner oss trygga med regeringens besked om att det snart är löst, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.Västra Götalandsregionen, VGR, ska bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland – det är vårt övergripande uppdrag. Det gör vi inom våra områden: hälso- och sjukvård, tillväxt och utveckling, kollektivtrafik och kultur. VGR styrs av förtroendevalda politiker. De 149 ledamöterna i regionfullmäktige väljs av invånarna i de allmänna valen. VGR har ungefär 56 000 anställda som främst arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också verksamhet inom kultur, utbildning och kollektivtrafik.


Kontakt


Västra Götalandsregionens presstjänst

https://www.vgregion.se/aktuellt/press/

presstjansten@vgregion.se

010-441 41 99

Gabriel Holmqvist

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anna Liljenberg

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se

Anders Sandahl

Pressekreterare/ kommunikatör

presstjansten@vgregion.se