Hur är det att jobba med figurativ skulptering? Det kommer Astrid Gillenius berätta om när hon besöker Lödöse museum lördag 9 november. Genom bilder och praktiska exempel belyser hon hur konstvärlden fungerar för denna typ av konst idag.

Genom sin gedigna utbildning och vida erfarenhet har Astrid Gillenius mycket att berätta om livet som konstnär idag. Hon har en klassisk figurativ skulptörutbildning från The Florence Academy of Art i Florens där hon studerat, bott och verkat i över tio år. Hon har också en kandidatexamen i filosofi och konsthistoria vid Göteborgs universitet.
  – Jag tänker prata om hur det är att studera och jobba med figurativ skulptur, både i Sverige och utomlands. Genom bilder och praktiska exempel vill jag belysa och visa på vad det är jag gör och hur arbetssituationen och konstvärlden fungerar för denna typ av konst idag.

Vidareutveckling en förutsättning för Astrids skapande

Under sin tid i Florens jobbade Astrid för flera internationella konstnärer samt på uppdrag för ett bronsgjuteri i Florens. De senaste åren har Astrid haft uppdrag som frilansande skulptör i London för Madame Tussauds. Parallellt med sina olika uppdrag har Astrid ständigt skapat egna verk som alltid är inspirerade av människor på ett eller annat vis, och ofta kan kallas figurativa.
  – Vidareutveckling och ifrågasättande av vad jag arbetar med ser jag som en förutsättning för mitt skapande och därför ser jag fram emot att få berätta mer och diskutera det jag gör, berättar Astrid Gillenius.

Astrid är 37 år och gick på gymnasium i Trollhättan. Numera bor hon på Stora Askerön och arbetar som skulptör.

När: Lördag 9 november kl. 13
Var: Lödöse museum
Hur: Gratis, ingen föranmälan

Föredraget arrangeras av Stödföreningen för Lödöse museum och Götaälvdalens konstförening.

Liselotte Öhrling
Lödöse museum
Program och pedagogik
liselotte.ohrling@vgregion.se
0761-389603

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.


Bifogade filer

 skulptur press
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45