Tillverka medeltida spel och lär dig mer om djurspår. Gå på jakt efter hemliga meddelanden bland gömda ägg, eller upplev magi på Vitlycke museum som öppnar för säsongen. Västarvets museer bjuder på massor av aktiviteter i påsk - välkommen att vara med! 

Lovet och ledigheten närmar sig och därmed kanske också tiden och orken att göra utflykter. Västarvets museer runt om i Västra Götaland anordnar en rad olika aktiviteter i påsk för den som är sugen på att fira vårens ankomst på ett lärorikt sätt: 

Vitlycke museum i Tanums världsarv öppnar för säsongen under påskhelgen. Varietéartisten Caligari roar barn och vuxna med allt från barnprogram i TV till föreställningar på festivaler och kulturhus. Under påskfirandet bjuder han på en fartfylld show med livsfarlig jonglering, magi och en stor del glädje. Här bjuds också på bronsäggsjakt och - förstås - möjligheten att uppleva de fantastiska hällristningarna på Vitlyckehällen live!

- På Göteborgs naturhistoriska museum kan du upptäcka spår av djur i olika form - allt från bajs till gnagmärken och tassavtryck. Museets pedagoger visar och berättar och du kan även pröva din kunskaper i en tipspromenad.

- Redan på medeltiden var det populärt att spela spel i olika former. Hos  Lödöse museum kan du prova på medeltida spel, se pjäser och bräden från medeltiden och dessutom tillverka ditt eget kvarnspel!

Vänersborgs museum behöver hjälp med att leta reda på alla försvunna påskägg. Hitta alla ägg med ledtrådar, lös gåtan och ta del av det hemliga meddelandet.

Tider och datum

På www.vastarvet.se/pask finns hela utbudet samlat med tider och datum. Dessutom hittar du fakta om företeelser och fenomen med anknytning till påskfirandet. 

Varmt välkommen till Västarvets museer i påsk!

Kontakt

Pernilla Schedin
Områdeschef för publik verksamhet
Västarvet
Mobil 070-0207662
E-post pernilla.schedin@vgregion.se

Hanna Ljungberg
Kommunikatör, Västarvet
Mobil: 0700206113
hanna.ljungberg@vgregion.se

Västarvet är en regional resurs i Västra Götaland. Vi gör natur- och kulturarvet levande och tillgängligt. Genom kunskap, utveckling och samverkan bidrar vi till ett hållbart samhälle. Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen.

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45