Fotograf och Medeltidsklädd ute i gryningen för att fånga ljuset Fotograf/Källa: Susanne de Paulis

Efter ett omtumlande år, där den åtta dagar långa livesändningen av Medeltidsveckan belönades med Årets Stora Turismpris, inleds 2021 med rekryteringen av Christopher Sandberg som ny VD för att utveckla festivalen framåt.

Christopher har en gedigen erfarenhet av både evenemangsproduktion och digitala upplevelser. Med sina internationella kontakter, produktionserfarenhet och lyhördhet för både vad Medeltidsveckan är och vad Gotlands besöksnäring står inför de kommande åren, känns valet självklart.” säger Cicci Schelin Seidegård, ordförande för stiftelsen Medeltidsveckan på Gotland.

Med sig till festivalen, som startade 1984 och som årligen lockar över 50 000 besökare i åtta dagar, har Sandberg bland annat två Emmys (tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan) för sitt arbete inom drama och nya medier både i Sverige och internationellt. Sandberg har gedigen erfarenhet inom deltagande berättande, med produktioner bland annat på Dramaten, för FN och samman med John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Sandberg deltog i utformandet av Disneylands nya megasatsning Star Wars-land “Galaxy’s Edge” för Walt Disney Imagineering. Han producerade även de globala lanseringsevenemangen för “Unknown 9”, skapat av Guy Laliberté (grundare Cirque du Soleil) och Alexandre Amancio (Assassin’s Creed). Evenemanget samman med teamet bakom Sleep No More kom på tredje plats i Metro US:s Top Ten på New York ComicCon.

Jag är otroligt imponerad av vad tidigare verksamhetsledare Björn Sundberg och Medeltidsveckan har gjort de senaste åren och det fantastiska stöd man har från gemenskapen,” säger Sandberg och fortsätter “Min första utmaning blir att se till att festivalen öppnar sina portar igen på Gotland, under de helt förändrade förutsättningarna i världen.

 

Faktaruta: 

Christopher Sandberg, 47 år

Bor för närvarande i Malmköping, Flen

Familj: fästmön Anna och barnen Rosa och Edmund

Hobby: har startat mikrobryggeriet Skebokvarns Bryggeri med några grannar

Drömmer om: en hästgård på Gotland

 
Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62