Frej Larsson (Slagsmålsklubben, Maskinen, Far & Son) är hjärnan bakom hits som "Alla som inte dansar (är våldtäktsmän)" och "Mitt team", den officiella låten till fotbolls-EM i Frankrike 2016. Men också bakom uppmärksammade upptåg som pizzasliceattacken mot Jimmie Åkesson och byggandet av en gayklubb på rysk mark som resulterat i ett åtal på Åland.

Nu vill han förstå sig själv – genom att öppna sina ”minnesluckor” och berätta om händelserna som formade honom. Från uppväxten med en missbrukande pappa i Ronneby till Grammisgalor och Max Martin.

– Det finns väldigt många som har stories om mig. Vissa har hänt. Andra inte. Så funkar det för mig själv med. Jag försöker lägga ett pussel, säger Frej Larsson.

De första fyra delarna av hans berättelse släpps som ljudbok varje advent med start 3/12 – inlästa av Frej själv.

– Jag tänker på de som aldrig har läst en bok. På sådana som min polare Öring som inte kan läsa och skriva. Som redan från tidig ålder pekats ut som freaks av stränga svenskalärarhänder, säger Frej Larsson.

”Minnesluckorna” ges ut av Malmöförlaget Bokfabriken och kommer också som e-bok.

I en av de första delarna berättar Frej bland annat sanningen om EM-låten "Mitt team" som fick Svenska Fotbollförbundet att rasa mot artistens drogliberala inställning, mötet med Zlatan – och en nära döden-upplevelse på Camp Sweden.

Samtidigt fortsätter han minnesarbetet. Och siktar på en hel bok nästa år.

– Arbetsnamnet är "50 Shades of Frej", säger Frej Larsson.

Berättelserna har sammanställts tillsammans med journalisten Jakob Nilsson.

Foto: Julia Lindemalm

För intervjuer:

bjorn@bokfabriken.se

Recex:

recex@bokfabriken.se

Författare: Frej Larsson och Jakob Nilsson | Titel: Shades of Frej – Minneslucka 1| Format: ljudbok/e-bok | Omslag: Julia Lindemalm (foto) och Sarah Linton | ISBN: 978-91-76298-51-0 | Utgivningsdatum: 171203 | Första recensionsdag: 171210


Ämnen

Litteratur

Bokfabriken är ett ungt förlag, helt fristående från de stora förlagskoncernerna. Förlaget startades 2012 och är idag Sveriges snabbast växande bokförlag. Vi ger ut underhållnings­litteratur i alla dess former: hårda thrillers, fängslande romaner, spektakulära rockbiografier, spännande kriminalromaner och gedigna fackböcker.


Kontakt


Björn Gadd

PR & Communications Manager - Media inquiries, public relations, social media strategies

bjorn@bokfabriken.se

076-2486209

Jakob Nilsson

Pr & marknadsföring

jakob@bokfabriken.se