Arvsfonden har beviljat medel på 785 000 kr till projektet ”Fritidsglädje åt alla” som ska ge framförallt barn i åldern 7-12 år med funktionsnedsättningar en bra start för en aktiv och positiv fritid.

Projektet ”fritidsglädje åt alla” drivs av Lindsdals IF i samarbete med bl.a. Smålandsidrotten, Kalmar kommun och Calmif. Syftet är att skapa en bättre förutsättning för barn med funktionsnedsättning att bli positiva till rörelseglädje och idrott så de fortsätter vara aktiva hela livet.

"Vi vill ge dem en meningsfull fritid med aktiviteter som ger dem fler fritidskompisar och att de får lära känna fler vuxna ledare, samt känna en tillhörighet som är deras egen där de kan få finnas i ett socialt sammanhang vid sidan av sin familj. Detta är jätteviktigt för alla barn och ungdomar men ännu viktigare för barn med funktionsnedsättning som annars blir väldigt beroende av sin familj och isolerade från övriga samhällsaktiviteter", säger Marie Almqvist i Lindsdals IF.

Projektet har beviljats medel för första året, då bara ett år beviljas i taget, men fungerar det bra så kommer ytterligare två år att beviljas.


Mer information:

Marie Almqvist, Lindsdals IF, tfn. 0709 74 68 19Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41