De gör filmer om arbete, syskonkärlek, diskriminering, vänskap, rasism och sexualitet. Nu har deras projekt fått 25 000 kronor vardera. Hampus Nordenson, Katerina Pavlou, Ina Porselius och Amanda Rosenkvist Ågärd är höstens mottagare av FilmClouds projektstöd.

– Vi hade möjlighet att ge fyra filmare projektstöd i form av stipendium den här ansökningsomgången och det känns kul. Men framför allt är jag riktigt sugen på att se de här filmerna när de är klara! säger Martin Hammar, koordinator för FilmCloud.

En av de fyra filmskaparna är Katerina Pavlou som fått stöd till filmen Apartheid Era som synliggör den rasism och diskriminering som finns i det moderna samhället. Hon vill hon nå ut till rasister och normalisera afrosvenskar inom film.

– Pengarna kommer att gå till att hyra en teatral scen där en ballerina ska dansa, säger Katerina.

De andra filmerna som fått stöd är Hampus Nordensons Biljetten, som handlar om två ensamkommande bröder, Ina Porselius Allting går över om man blundar, om kvinnor som arbetat inom vården i hela sitt liv, och Amanda Rosenkvist Ågärd med filmen NÄRA, en sexuell, intim och, för de flesta, opassande resa när grannen glömmer stänga sin dörr. Projektstödet använder filmarna på olika sätt, till exempel för att genomföra casting, hyra teknik eller färdigställa filmen.

– Ett projektstöd ger filmaren möjlighet att genomföra, eller komma ett steg närmare förverkligandet av sin vision. Det tvingar dem också att jobba med sina idéer om film och det är då man utvecklas, säger Martin Hammar.

FilmClouds projektstöd delas ut nästa gång våren 2017 och deadline för ansökan är 10 april.

Läs mer om FilmClouds projektstöd här...

Kontakt

Martin Hammar, koordinator FilmCloud, 070 756 29 52

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en av Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar och vi får vårt uppdrag från kulturnämnden. Grunden i vårt arbete handlar om att stärka konsten och kulturen, samt att öka kunskapen om de positiva effekter kulturen har i samhället. För att kunna åstadkomma det, samarbetar vi med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer på kulturivast.se


Bifogade filer

 Projektsto d 2016 0Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45