Folkmusikgruppen Garmarna släppte under våren sin första skiva på 15 år. Skivan ”6” har hyllats av kritikerna. Efter singlarna “Över Gränsen” (med Maxida Märak) och “Öppet Hav” (med Thåström) är de nu aktuella med den tredje singeln från skivan -”Nåden”.

I går kväll arrangerades en exklusiv spelning på Södra Teatern i Stockholm för att fira nya skivan. I samband med framträdandet berättade bandet om två stora kommande spelningar under Medeltidsveckan i sommar. Fredag 12 augusti och lördag 13 augusti uppträder Gamarna i S:t Nicolai ruin i Visby.

- Detta blir en konsert jag personligen ser oerhört mycket fram emot, förra gången Garmarna bevistade Medeltidsveckan för nästan tjugo år sedan var en av de mest magiska upplevelser jag haft under mina år på Medeltidsveckan. När de nu är tillbaka med ny skiva kommer det bli två kvällar utöver det vanliga, säger Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan.

- Jag ser fram emot kvällar med både nostalgi och det nya fantastiska material från den nysläppta skivan, jag rekommenderar verkligen alla att besöka S:t Nicolai på fredag eller lördag under Medeltidsveckan, fortsätter Björn Sundberg.

Även Garmarna ser fram emot ett nytt besök på Medeltidsveckan.
- Vi har hoppats och väntat på ett tillfälle att göra om detta och nu äntligen får vi möjlighet att återvända och bjuda på både nytt och medeltida under denna fantastiska vecka, hälsar bandet.

Konserterna under Medeltidsveckan inleder en längre turné för Garmarna som kommer att turnera både i Sverige och Europa under hösten.

Bandet som 1996 belönades med en Grammis har både medverkat i Melodifestivalen och legat på topplistorna i Europa och USA.

Kontakt:
Garmarna
Andreas Jismark, manager
0708 22 83 83
info@andreasjismark.se

Medeltidsveckan
Patrik Björkander, marknadschef
070 758 13 61
patrik.bjorkander@medeltidsveckan.seMedeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62