Poesin, sången och musiken går hand i hand när Gothenburg Piano Trio tillsammans med sina eminenta gäster, världssopranen från Det Kongelige Opera, Gitta-Maria Sjöberg, och den rikskända skådespelerskan Jessica Zandén ledsagar publiken in i en magisk värld.

Gitta-Maria Sjöberg är född i Trollhättan och sedan många år den ledande sopranen på Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Sedan debuten 1987 som Mimi i La Bohème har hon även gästspelat på en rad operahus och festivaler runt om i världen. Hon har mottagit en rad priser, till exempel Birgit Nilsson-priset. Hon har även blivit dekorerad med Dannebrog-orden av första graden av drottning Margrethe II.

Skådespelerskan Jessica Zandén är dotterdotter till tonsättaren Gösta Nystroem. Brodern Philip fick henne att välja skådespelarbanan genom att övertala henne att söka in till scenskolan i Stockholm vilken hon gick 1978–1981. Hon studerade även drama-teater-film vid Lunds universitet. Efter studierna engagerades hon vid regionteatern i Härnösand och därefter vid TV-teatern och Stockholms stadsteater. Efter genombrottet som den kvinnliga huvudpersonen Lilian i Lars Molins Tre kärlekar har hon medverkat i en lång rad produktioner, både på teaterscener och på film och TV. Zandén Guldbaggenominerades år 2000 för bästa kvinnliga biroll i Tomten är far till alla barnen. Hon har tidigare fått Dagens Nyheters Kasperpris.

Gothenburg Piano Trio spelar gärna musik av sällan spelade tonsättare. I repertoaren finns verk av tonsättare som Rune Wahlberg, Ernest Chausson och den nu levande tjeckiske tonsättaren Adam Skoumal. Trion har också uppmärksammats för sitt stora intresse för kammarmusik i nyare former. Tidigare har musikerna samarbetat med poeten Marie Silkeberg i en performance där Ravels pianotrio fick smälta samman med dikter och visuell konst.

Gitta-Maria Sjöberg – sopran

Jessica Zandén – recitation 

Helga Chojecki – violin

Gregor Wybraniec – violoncell

Karin Holm – piano

Turnéplan

Fredag 16 oktober kl 19.00, Kulturhuset Fregatten, Stenungsund
Fredag 13 november kl 19.30, Hebeteatern, Trollhättan
Lördag 14 november kl 17.00, Kurorten Mösseberg, Falköping
Söndag 15 november kl 18.00, Dergårdsteatern Lerum

Kontakt

Maria Lith, producent kammarmusik, Kultur i Väst, mobil 0722-09 78 75

Kultur i Väst
Förvaltningen Kultur i Väst är en del av Västra Götalandsregionen. Vi tror på stora upplevelser för den enskilda medborgaren och utvecklande samarbeten med kommuner, organisationer och föreningar. I vår verksamhet ingår det regionala biblioteksuppdraget och delar av det regionala musikuppdraget. Läs mer på www.kulturivast.se


Bifogade filer

 khw8t2swvfc8cezfzobv
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45