Bokomslag: Gör inte skillnad på människor

Gör inte skillnad på människor är boken om Eva Brunne, biskopen som under tio år har arbetat med religionsdialog, demokratiarbete och kvinnokamp. Om twitterstormar, politik och det outtröttliga arbetet för medmänsklighet.

​Hon var Sveriges första öppet homosexuella biskop. Under de tio år som gått sedan Eva Brunnes biskopsvigning har Svenska kyrkan klivit fram som en röst att räkna med i kampen mot främlingsfientlighet och för allas lika värde. 

”Vårt uppdrag som människor skapade av Gud är att säga ifrån. Att säga hit, men inte längre, nu räcker det! Det kan gå loss en twitterstorm, men det är en sådan liten sak jämfört med vad andra människor i världen få stå ut med.”

I boken Gör inte skillnad på människor – med titeln tagen från biskopens valspråk – berättar Eva Brunne, för journalisten 
och författaren Sara Grant, om en tid som stundtals varit mycket turbulent, men som även har visat att Svenska kyrkan är en röst att räkna med i samhällsdebatten.

– Det Eva uttrycker i boken är inte bara åsikter eller tyckande för tyckandets skull, utan allt är grundat i en djup övertygelse och livserfarenhet. Samtidigt är hon beredd att ta konsekvenserna av att hon uttrycker den övertygelsen, säger Sara Grant. Jag tror att en bok som den här kan inspirera varenda en av oss att fundera på vad som är viktigt.

Sara Grant har under flera tillfällen, á 24 timmar, intervjuat Eva Brunne. Det är Sara som håller i pennan, men det hon skriver är biskopens egna ord om religionsdialog, demokratiarbete, HBTQ-frågor, kvinnokamp, det globala perspektivet och hur hon ser på Svenska kyrkans utmaningar inför framtiden.   

– Jag tror att man kanske helt enkelt måste kombinera tro och politik för att det ska bli någon förändring alls här i världen. Vi lever mitt i samhället, kristna eller inte, och får vi ta till de sätt som står till buds att försvara det vi tycker är viktigt, fortsätter Sara.

I september 2019 lämnar Eva Brunne över kräklan till en ny biskop. Gör inte skillnad på människor släpps den 9 april, i samband med Diakon- och prästmötet i Stockholms stift.

Titel: Gör inte skillnad på människor
Författare: Sara Grant och Eva Brunne
Förlag: Verbum 
Omslag: Eva Lindeberg
Grafisk form och sättning: Aina Larsson/Sättaren
ISBN: 978-91-526-3788-3
Utgivning: 9 april 2019
Pris: Från 236 kr/st

Verbum AB är kyrkans eget mediahus och den ledande utgivaren av teologisk litteratur på marknaden. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av mediaprodukter av högsta kvalitet. Vi är mycket stolta över vår historia samtidigt som vi drivs av en vilja att förändra, utveckla och tillgängliggöra vårt innehåll i alla kanaler.

Våra produkter riktar sig primärt mot kyrkor och församlingar men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning och barnböcker för allmänheten.

Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är dotterbolag inom Berling Media AB.


Bifogade filer

 Sara Grant

 Eva BrunneKontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28