Arbetsmiljöverket inleder en stor granskning av det förebyggande arbetsmiljöarbetet på arbetsplatser runt om i landet. Framförallt granskas arbetsplatser inom hotell, restaurang och detaljhandel under kampanjen.

– Fastighetsbranschen ser inte ut att vara i fokus för inspektionerna men likväl är det viktigt att arbeta systematiskt och förbyggande med att bedöma och åtgärda risker på arbetsplatsen, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Många företag i fastighetsbranschen arbetar förebyggande kring medarbetarnas hälsa och välmående.

- Förra hösten samlade vi in fastighetsbranschens bästa tips på ett hälsofrämjande arbetsliv. Vi har nu samlat en artikelbank på fastigo.se under rubriken hållbart arbetsliv. Där kan vem som helst ta del av alla goda idéer, säger Mona Finnström.

För drygt ett år sedan lyfte Arbetsmiljöverket fram fastighetsskötare som det optimala yrket när det gäller variation vad gäller den fysiska och mentala arbetsbelastningen. En fastighetsskötare kan på ett självständigt sätt lägga upp arbetsdagen och på så vis påverka belastning och återhämtning, och det finns många olika arbetsuppgifter enligt utredningen.

Om inspektionen:

Under två veckor ska Arbetsmiljöverket inspektera 2 000 arbetsplatser runtom i landet. Inspektionen genomförs som en del av en större informationskampanj som även drivs i samtliga 28 medlemsländer inom EU samt Norge och Island. Bakgrunden är att Europas befolkning blir äldre och att arbetstagare i framtiden kommer att behöva hålla sig friska för att kunna försörja allt fler pensionärer.



Fastigo är fastighetsbranschens ledande arbetsgivarorganisation. Vi tecknar heltäckande kollektivavtal och har lönestatistik för fastighetsbranschen. Fler än 1 100 företag i fastighetsbranschen har valt att ansluta sig till Fastigo för att få råd och stöd i personalfrågor och i ledarskapet.


Kontakt


Mona Finnström

VD

mona.finnstrom@fastigo.se

0706766922