Fotograf/Källa: Joakim Persson

Nu är det klart att det populära evenemanget Guldagility kommer tillbaka 2021. Evenemanget hölls på Fredriksskans i Kalmar åren 2014 och 2015. Redan första året var det Sveriges största agilitytävling.

Även denna gång kommer evenemanget att hållas på Fredriksskans i Kalmar och datumen är den 11–18 juli 2021. Arrangörerna satsar på att skapa ett hundevenemang utöver det vanliga.
– Vi vill bjuda på en spektakulär agilityupplevelse för både tävlande och besökare. Under fyra tävlingsdagar vill vi passera 10 000 starter på åtta banor. Kalmar ska koka av agilityglädje, säger tävlingsgeneralen Ida Qvarnström.

Evenemanget väntas locka deltagare på både elit- och hobbynivå. Arrangören räknar med deltagare från ca 10 länder och precis som tidigare kommer tävlingen att ha internationella domare. Det blir dessutom kurser, seminarier och workshops med de största svenska och internationella namnen inom hundträning och agility.
– Både deltagare och åhörare kommer att få tillgång till kompetens som annars inte är tillgänglig hur som helst. Vi vill vara så mycket mer än ”bara en tävling”, vi vill skapa Sveriges största mötesplats för agility. Och vad passar bättre för en sån satsning än vackra, hundvänliga Kalmar? Agilityvärlden minns fortfarande hur Kalmar öppnade famnen och bjöd in oss 2014 och 2015, nu hoppas vi på en fest tillsammans 2021, fortsätter Ida Qvarnström.

En av dem som räknar med att komma tillbaka är Jenny Damm, som vann Guldagility i Kalmar 2014. Hon är en av Sveriges mest meriterade elitförare med två VM-guld och otaliga SM-guld.
– Att åka till Kalmar och Guldagility nästa sommar ser jag fram emot. Det är en självklarhet att vilja vara med på detta evenemang igen. Att få springa häftiga, utmanande och internationella banor på hemmaplan i Sverige, det vill jag inte missa, hälsar hon.

Även Thomas Juréhn, som är ordförande i Svenska Agilityklubben, ser fram emot att evenemanget kommer tillbaka.
– Inom Svenska Agilityklubben jobbar vi för agility för alla, så vi är riktigt glada över att Guldagility är tillbaka. Det är en stortävling som lockar publik och skapar intresse för sporten. Den bjuder in till agilitytävling i alla klasser, från nybörjarklassen upp till elit. Vi kommer såklart att finnas på plats, vi vill vara med på agilityfesten, säger han.

– Vi är stolta över att återigen sätta Kalmar i centrum för svensk agility. Guldagility är ett härligt evenemang både för invånare och besökare och det genererar viktiga intäkter till staden. Som en del i arbetet har vi också, tillsammans med flera andra aktörer, börjat titta på hur vi kan göra Kalmar till en ännu hundvänligare plats. Det kan handla om allt från nya rastplatser och hundbad till hundvänliga butiker och restauranger, tillägger Pär Israelsson, som är evenemangschef på Destination Kalmar.

Om Guldagility 2021
Guldagility 2021 hålls den 11–18 juli 2021 på Fredriksskans. Omkring 1 500 hundar väntas delta och evenemanget kommer att behöva ca 150 funktionärer, som jobbar ideellt. De ideella krafterna kommer från Kalmar brukshundklubb, Saxnäs brukshundklubb, Ölands brukshundklubb, Oskarshamns brukshundklubb, Nybro brukshundklubb, Emmaboda brukshundklubb, Mönsterås brukshundklubb och Växjö Agility (SAgiK).

För mer information, se:
guldagility.com
facebook.com/guldagility

eller kontakta:
Ida Qvarnström, tävlingsgeneral, Guldagility
Tel: 070-969 13 96, e-post: ida@guldagility.com

Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar
Tel: 0480-45 34 08, e-post: par.israelsson@kalmar.com

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93