På måndag kl. 10 slog portarna upp för säsongen. Då förvandlades Kalmar Slott till barnens eget slott. Här får barnen på ett lekfullt sätt lära känna Gustav Vasa, där de bland annat får kasta prick med brev, gå på styltor från Sälen till Mora och ta sig fram på en inte-nudda-marken-bana för att ta sig i land. Kanske till och med träffa Gustav Vasa!

Redan innan portarna öppnade hade slottets gycklare synts till utanför slottsmurarna. Tidigt på måndagsmorgonen gömdes 25 gyllene biljetter på lekfulla platser runt om i Kalmar. En gyllene biljett gäller som inträde till slottet.

Inför denna sommar, med hänsyn till Coronapandemin, har Kalmar Slott tagit fram denna helt nya familjeaktivitet. Aktiviteten utgår från olika händelser i Gustav Vasas liv, så det är lätt för alla att leva sig in i historien. Alla stationer är utomhus och de är väl utspridda på hela slottsområdet. Stationerna är fristående och behöver inte göras i någon speciell ordning. Barnen kan även träffa Gustav Vasa, Prinsessan eller gycklaren som ett par av är på plats varje dag.

VasaLeken har öppet alla dagar under perioden 22 juni – 9 augusti.

 

För mer information:
Mimmi Mannheimer, slottschef
Tel 0480-45 14 93 eller mimmi.mannheimer@kalmar.com

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!

Relaterade bilderKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93