Vad sägs om att uppleva Halloween i en av Sveriges mest spännande miljöer, en dramatisk eldfest i Tanums världsarv eller tovade spöken? På Västarvets museer finns något för alla att göra på höstlovet under vecka 44.

Halloween-visning på Göteborgs naturhistoriska museum

Välkomna till ett nedsläckt museum! Följ med på en guidad tur bland krakar, varulvar och många andra mystiska djur eller upptäck museet på egen hand. Kaféet och butiken håller också öppet.

I ficklampans sken visar våra "kryptozoologer" sina upptäckter. Följ med på en guidad tur bland krakar, varulvar och många andra mystiska djur. Glöm inte ficklampan!

Halloween-visningen är 3 november mellan kl. 18-20. Obs. förbokningMer information om vad som händer på Göteborgs naturhistoriska museum hittar du här.

Eldfest och fickling på Vitlycke museum

Välkommen att fickla bland världsunika hällristningar! Vi börjar med att lyssna på en berättelse i eldens sken i vår bronsåldersgård och sedan tar vi våra ficklampor och går i höstmörkret till Vitlyckehällen och titta på hällristningarna i ficklampans ljus. Vi ser hur hällristningarna stiger fram ur berget på ett magiskt sätt.

Ficklingen sker onsdag 2/11, kl. 17.30.

5 november bjuder vi in till eldfest i världsarvet! Elden ger oss ljus och värme och har i alla tider trollbundit och fascinerat oss. Vi bjuder på ett varierande familjeprogram, aktiviteter i Bronsåldersgården, föreläsning, en fantastisk magisk eldshow och mycket mera. En upplevelse du inte får missa! Eldfesten pågår mellan kl. 11-20. 
Mer information om vad som händer på Vitlycke museum hittar du här.

Spökjakt, pyssel och spännande historier på Lödöse museum

Välkommen på spökjakt – när museet är stängt och släckt letar vi efter osaliga andar. Vi jagar spöken 2 november, kl. 18-19.

3 november kl. 13 och 15 bjuder vi på spökiga sagostunder och tovade spöken.

Mellan 3-6 november, kl. 11-16 har vi också självgående pyssel på tema spöken. Rita en spökig teckning, skriv namn och telefonnummer och lämna i vår bidragslåda så är du med i utlottningen av en bok.
Klicka här för mer info om vad som händer på Lödöse museum. 

Tipspromenad på Vänersborgs museum

Under höstlovet, 29 oktober till 3 november, kan du gå på tipspromenad i museets salar. Det kanske kan vara klurigt men om man hjälps åt så är det lättare. Om ni finner alla de rätta svaren så har ni möjlighet att vinna något fint från museets butik.

Mellan 1 november - 3 november bjuder vi också på Junitas skattjakt. I museet bodde för länge sen flickan Junita. Där bodde också hennes mamma Beda och hennes pappa Johan som var museets vaktmästare. Under höstlovet så kan du träffa Beda på museet. Hon har mycket att göra och Junita har gått och gömt sig istället för att hjälpa till. I allt stök så har Beda hittat en skattkarta som Junita har gjort. Men Beda hinner inte gå på skattjakt själv, vill du hjälpa henne? 
Mer information om höstlovet på Vänersborgs museum hittar du här.

Välkommen till ett spännande och innehållrikt höstlov i Västarvets regi!


Bifogade filer

 Kollage Halloween
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45